Så funkar FedEx Cup

Någon kommer ha råd med en glass eller två

FedEx Cup är PGA Tourens slutspel där spelarna under hela säsongen får FedEx Cup-poäng som sedan avgör vilken position i slutspelet man har. De 125 bästa spelarna får delta i den första tävlingen The Barclays (som gick i helgen) och slåss då om 100 platser för att få fortsätta i slutspelet.

Efter den andra tävlingen (Deutche Bank Championship) får de 70 bästa spelarna fortsätta i slutspelet genom att delta i BMW Championship.

Den tredje tävlingen är BMW Championship där spelarna gör upp om enbart 30 platser inför finalen som heter Tour Championship. Är du top 5 inför finalen och vinner Tour Championship, vinner du FedEx Cup oavsett vad de andra placerar sig. Skulle en spelare med en högre ranking vinna är det slutplaceringarna på de lägre rankande som avgör om det räcker eller inte.

Vinnaren av FedEx Cup får blyga 10 miljoner dollar (84 miljoner kronor)

Här är highlights från förra årets FedEx Cup final då Jordan Spieth och Henrik Stenson fightades om Coca Cola maskinen i vintage style.

 

I varje slutspelstävling får vinnaren 2 000 poäng, vilket är fyra gånger mer än vad man får i en vanlig tävling. Det gör att de med en lägre position fortfarande har chansen att vinna om man spelar bra under de sista fyra tävlingarna.

Här är top 5 efter The Barclays:

1. Patrick Reed 3,575

2. Jason Day 3,195

3. Dustin Johnson 2,907

4. Adam Scott 2,523

5. Jordan Spieth 2,255