Europalaget är komplett!

Europakapten Darren Clarke meddelade igår att Martin Kaymer, Lee Westwood och Thomas Pieters blir lagets sista tre spelare.

           Martin Kaymer                              Lee Westwood                            Thomas Pieters

           Martin Kaymer                              Lee Westwood                            Thomas Pieters

Ryder Cup 2016 närmar sig och igår blev Europalaget äntligen komplett.

Rory McIlory – Nike

Med ett märke som snart inte existerar håller vi tummarna att Vapor Fly Pro drivern gör sitt jobb och att Rorys nya Scotty putter börjar rulla i. Då blir det svårt att stoppa Rory. Även fast Rory bara har vunnit en tävling i år så har han ett väldigt stabilt år. Tio topp 10 placeringar på 17 starter säger en hel del.

 

Henrik Stenson – Callaway

Så länge Henriks knä håller tills första utslaget har jag svårt att se att Henrik inte ska ta full poängpott. Den nivån han är på nu gör han till ankaret i laget enligt mig.

 

Justin Rose – Taylor Made

Det är i den här tävlingen som Rose alltid steppar upp. Med tanke på den form han är i nu så behövs knappt ett uppsteppande. I Justins fall är det puttern som måste fungera. Han är Olympisk Mästare för guds skull.

 

Sergio Garcia – Taylor Made

Ett Ryder Cup utan Sergio är som att äta spaghetti och falukorv utan Heinz ketchup. Hans energi och viljan att vinna i kombination med en dödande blick gör honom till Mr Ryder Cup (Poulter är inte med) Även här….puttern måste leverera.

 

Rafa Cabrera Bello – Titleist

En riktigt tråkig prick enligt mig tyvärr. Han är extremt stabil men skulle behöva ”lose it up”. Men han är säkert bra för laget. Han är inte den jag hade velat spela foursome med om vi säger så.

 

Martin Kaymer – Taylor Made

Jo-nja-hmm-mjo….Han är stabil men det är något som får mig att känna en viss osäkerhetskänsla med honom. Han började säsongen lite trögt men han börjat komma tillbaks till den golf vi är vana att se. Jag hoppas han levererar den fina golf som han vanligtvis spelar. Så länge han inte får för sig att gå över till draw…

 

Lee Westwood – Ping

Från tee till green är det inte många som tar honom. Men på och utanför kan jag nämna många som gör. Ser vi bra närspel och puttning från Lee blir han svår att stoppa.

 

Danny Willet – Callaway

Danny spelade bra i början på året och kammade även hem en grön kavaj. Men efter vinsten har det gått sämre. Han har en 37e plats som bästa placering de sista 6 starterna. Danny måste steppa upp.

 

Chris Wood – Mizuno

Chris Wood är lika lång som Thomas Pieters (196 cm)

 

Andy Sullivan - Ping

Det är svårt att inte tycka om Andy Sullivan. Han är som en glad gummibjörn som svingar fantastiskt OCH han spelar med fade. Det gillar vi. Andy har spelat relativt stabilt hela året och kan Andys puttning fortsätta att vara glödhet tills den 27e september blir vi alla väldigt glada.

 

Thomas Pieters – Callaway

Här har vi en stjärna. Han slår långt, svingar som en gud och kommer inte visa några signs på nervositet. Jag hade inte velat möta Stenson och Pieters i en foursome. Bara deras kalla blickar skulle få mig att lämna WO.

 

Matthew Fitzpatrick – Ping

Liiiite fundersam över vad lilla Matthew ska bidra med till laget. Han har 5 missade cuter sista 7 starterna. Med halvskavda drivar och förmodligen en hejare på att hitta Pokemons så tror jag tyvärr att han behöver spela fruktansvärt bra för att bidra med någon poäng. Jag vet att pojken är duktig, men inte representera Europa duktig enligt mig. Hoppas han bevisar motsatsan och ger mig en käftsmäll.