Två vinster för Patrick Reed i helgen

En mer svårspelad driver får man leta efter.

The Barclays är den första slutspelstävligen i FedEx Cup och den avgjordes i helgen. Nu har den stora plånboken har öppnats och nedräkningen har börjat!

Det intressanta med golf är att vissa banor passar vissa spelare bättre än andra. Spelare som spelar en bana som de tidigare har spelat bra på, brukar vanligtvis fortsätta med det. I helgen var det drivern som var tvungen att fungera för att ta lyckas bemästra Farmingdale i New Jersey. Rickie Fowlers driver satt som en schmeck och bara en bogey noterades första tre varven. Eftersom ruffen på Bethpage State Park i Farmingdale är lika tjock och tät som en grön ryamatta var det fairwayträff som gällde.

Hade jag stått på första tee med samma driver som Reed spelar med hade självförtroendet varit på botten. Hans Callaway Big Bertha Alpha 816 DBD är lika förlåtande som en Biggest Big Bertha och har en tendens till att gå fem meter över marken ned till höger. Reed har även ställt ner den till 8 grader och slår höga drawar med den. Det är helt obegripligt. Men samtidigt är han 1an på FedEx Cup rankingen, så det säger en del.

 

Under finalvarvet hade Rickie problem med det mesta men lyckades hålla scoren i schack under första 9. Sen gick det inte längre och hans ledning var ett minne blott. Med sex hål kvar hade Reed en ledning med två slag och det höll han hela vägen in i mål. Fowler var tvungen att komma på en topp 3 placering för att säkra en plats i Ryder Cup laget och gå om Zach Johnson. Men i och med att Rickie avslutade bogey, dubbel, birdie, bogey och kom tillslut på en delad 7e plats så var platsen Zachs.

Patrick Reeds vinnande bag har ni här:

Driver: Callaway Big Bertha Alpha 816 DBD 9 grader (nedställd till 8) med ett Aldila Rogue Limited Edition Silver 70X

Fairwaywood #4: Callaway XR 16 Pro 18 grader med ett Aldila NV 2KXV Green X-Stiff

Järn 3: PXG 0311 med svart finish med ett UST Proforce V2 Hybrid 100X

Järn 4: Callaway X Forged (2013) med ett Dynamic Gold AMT X100 Tour Issue

Järn 5-PW: Callaway MB1 5-PW med Dynamic Gold X100 Tour Issue

Wedgar: Callaway Mack Daddy 2 (52/10T + 56/11T) + Titleist Vokey SM6 Prototype 61 grader. I samtliga wedgar sitter Dymaic Gold S400 Tour Issue.

Putter: Odyssey White Hot RX #2 Längd: 34” Loft: 4 grader