Dustin Johnson vinner BMW Championship

Om puttningen är hittad har vi en ny världsetta inom kort.

I onsdags under Pro-Am:en stoppade Dustin i en ny putter som han fattade tycke för och som skulle visa sig vara avgörande. Hans gamla hederliga New Port 2 från Scotty Cameron fick ge vika för en mer förlåtande Taylor Made Spider. Med tanke på att Dustin blev 2:a i fältet med puttern så kan vem som helst lista ut att det ska mycket till för att han inte ska vinna då. Tittar vi även på hans USA-inspirerade M1a som knappt har landat än, tillsammans med ett otroligt wedgespel så hittar vi ett vinnande koncept.

Det jag blir mest fascinerad över är hur lugnt han slår järnen och wedgarna, och ändå lyckades generera otrolig fart i klubban och bollen. Det ser så inte så ansträngt ut om man säger så, till skillnad från en anna. Dustin påminner faktiskt lite om Stenson. Båda är stencoola, båda slår långt, båda vinner när puttern är het.

Detta var den tredje och näst sista slutspelstävlingen innan Tour Championship finalen. Den här helgen gjorde spelarna upp om 30 platser och möjligheten att vinna FedEx Cup och 10 miljoner dollar.

Kampen kom att stå mellan Dustin och Paul Casey. Inför finalvarvet hade Dustin en ledning med tre slag och fighten höll i sig ända till 15e hålet. Inför 15e ledde Dustin med tre slag och det såg ut som att vinsten var säkrad. Då smaskar Casey i en eagle(!) och är därmed bara ett slag efter Dustin. Då smäller Dustin i en eagle han med och går coolt därifrån. Casey gav honom tummen upp och insåg att han aldrig kommer gå om Dustin.

Dustin vann tillslut med tre slag såklart och kommer inta Tour Championship som ledare av FedEx Cup.

En spelare som verkligen steppade upp när det verkligen behövdes var Roberto Castro. Castro låg på 53:e plats inför helgen och lyckades med hjälp av en ensam 3:e plats klättra 32 placeringar och var därmed klar för Tour Championship finalen.

Kommentar: Än finns det ”hopp”

Två spelare som också lyckades klättra in i topp 30 truppen var J.B Holmes och Charles Schwartzel. Båda delade 4:e platsen och lyckades därmed vara med dem stora pojkarna. Homes gick från 42a plats till 28e och Schwartzel knep den 30:e och sista platsen från en tidigare 43:e plats.

Kommentar: Living on the edge

Sämre gick det för Garcia och Fowler som inför helgen låg innanför den magiska gränsen men lyckades tyvärr inte hålla sig kvar. Fowler slutade på en 31a plats Garcia slutade 32a.

Kommentar: När skjuter ingen älg.

 

Här är Dustins vinnande bag och mycket talar för att Spider puttern kommer vara med på finalen.

 

Driver: TaylorMade M1 460 Patriotic 10,5 grader med ett Fujikura Speeder Evolution 2.0 Tour Spec 661X. Drivern är 45.75” och tippad 1” med en svingvikt på D4.

Fairwaywood #3 + #5: TaylorMade M1 #3HL (17 grader) + TaylorMade M1 #5 (19 grader) I båda sitter ett Aldila RIP Alpha 90X

Järn: TaylorMade Tour Preferred MB 2014 (3-PW) med Dynamic Gold Tour Issue X100

Wedgar: TaylorMade Tour Preferred EF 52/09 + 60/10 med KBS Tour Wedge 130X Black Nickel

Putter: TaylorMade Spider Limited (Svart, utan siktlinje) Längd: 35” Loft: 2,5 grader Lie: 69 grader Svingvikt: E0

Boll: TaylorMade Tour Preferred X från 2014