Uppdatering på Mizuno JPX-900 woods

Den här kälken blir inte omkörd, det kan jag säga
JPXadress.png

Mizunos woods har alltid hamnat lite på efterkälken mot de andra märkena. Är det på grund av att Mizunos järnklubbor är så fruktansvärt bra och att det inte går att få woodsen till samma nivå? Är det på grund av att Mizuno har lagt störst fokus på järnen och lagt woodsen lite åt sidan? Är det på grund av att woodsen från de andra varumärkena är bättre? Jag skulle säga att det är en blandning av dessa aspekter. Enligt mig hade Mizuno två vägar att gå.

1) Antingen så accepterar de efterkälken och nöjer sig med deras fantastiska järn.

2) De bygger en mycket bättre kälke som glider upp jämsides med dem andra eller till och med längre.

Jag vet vilken väg de valde….

För några dagar sedan var Mizuno på besök och visade upp deras nya driver tillsammans med tillhörande woods. Mina förväntningar var skyhöga efter att tidigare bara sett bilderna på nätet, och bilderna såg väldigt lovande ut.

Det jag kan säga efter att ha sett och prov slagit nya JPX-900 serien är –  Dra mig baklänges vilken kälke! Den här kälken blir INTE omkörd, det kan jag säga.

headshot.jpg

Drivern kommer med 9,5 grader som standard och kan med hjälp av den justerbara hoseln ställa loftet från 7,5 grader upp till 11,5. När jag provslog den i Trackman fick jag bra klubbhastighet tillsammans med en hög bollhastighet. Den var överraskande bra faktiskt. Jag jämförde mot flera andra modeller och ingen gav bättre värden. Mizuno drivers har inte varit kända för att sätta bra fart i bollen, de har mest varit snygga att titta på. Om du gillar den blå färgen så har drivern allt man kan leta efter.

1)    Snygg mattblå färg

2)    Traditionell och tilltalande form på klubbhuvudet

3)    Skönt ljud

4)    Extremt bra justeringsmöjligheter

5)    Riktigt bra utväxling i bollen

Inte nog med att den är snabb, den är matt-blå också. Den mattblåa färgen symboliserar nytt kapitel för mig. Den klarblanka, blå färgen har gjort sitt och pappret är vänt.

Här är värdena jag fick med JPX:n.

Så vad gör JPX-900 drivern så bra?

Nya JPX-900 drivern har en ny träffyta med varierande tjocklek beroende på vart den vanligaste missen är. Det gör att trampolineffekten blir högre på en större del av träffytan. Spelare kan även mixa och trixa lite genom att placera två åtta grams vikter i hälen, tån eller längs mittskenan. Det gör det möjligt att ändra utgångsvinkel, spinnen och även fixa till en draw eller fade. Klubbhuvudet ligger på 450cc och har även en justerbar hosel (-2 ° till + 2 °loft) för ytterligare finjustering.

Men det stannar inte där!

Det finns en ytterligare justerbar funktion. En silver-aluminium-skiva på undersidan som hjälper att förändra klubbhuvudets vinkel vid adressering. Ända upp till 4 grader till och med. Sätt skivan långt fram och klubbhuvudet sluter sig och tvärtom för en mer öppen look. Samma ide som R11 och R11s drivern om ni kommer ihåg?

Ryder Cup och Mizuno spelaren Chris Wood sa till grabbarna på Mizuno att ta fram en driver som genererar samma längd som JPX-850 gjorde, fast vid sämre träffar. Han upplevde att de sämre träffarna med JPX-850 tappade för mycket längd.

”Även vi tourspelare vill ha klubbor som hjälper oss. Grabbarna gjorde ett fenomenalt jobb med JPX-900
/ Chris Wood”

JPX-900 Fairwaywood


Mizuno släpper även tillhörande fairwaywoods till JPX-900 serien och den här gången är den ställbar. Här sitter också en viktskena som kan reglera spinnen och utgångsvinkeln beroende på vad du letar efter. Sätt vikten långt fram för en lägre och mer borrande bollflykt och långt bak för lite mer spinn och förlåtande. Den kommer passa en större skala golfare än tidigare modeller.
Det jag kan säga efter att ha prov slagit den matta lilla smurf spoonen är att den är extremt förlåtande. Den gav mig en hög utgångsvinkel och upplevdes väldigt lätt att slå med. Vid adressering byggs självförtroendet upp och för första gången kändes det faktiskt bra att ställa mig till bollen med en spoon i handen.  

Fairwaywooden kommer i 15, 18 och 21 grader med ett Fujikura Speeder Evolution II som standardskaft.

JPX-900 Hybrid

Jag tycker inte att Mizunos hybrider har varit speciellt tilltalande vid adressering tyvärr. Helt okej att slå, men inte mer. Då dyker JPX-900 hybriden upp och ger mig en riktig käftsmäll. Den har det man letar efter i en hybrid. Den är ställbar, den är mumsig vid adressering tillsammans med ett behagligt plingande ljud. Den påminner mycket om Titleist 913 hybriden faktiskt.

Hybriden kommer med loften 16, 19, 22 och 25 tillsammans med ett Fujikura Pro skaft som standard.