Veckans fråga

Vad rekommenderar du?

Hejsan!

Är 65 årig dam med hcp 30 och söker ny driver. Har idag en äldre Nike med loft 16. Slår idag ca 110 m carry. Vill ha ut mer längd. Har testat Cobra Max som kändes bra men den har loft 15, vilket känns lite för lika den nuvarande. Vad rekommenderar du?

SVAR:

Hej!

Det är svårt och veta exakt hur jag kan hitta längd åt dig. Om din nuvarande driver går högt och ger lite rull i bollen så är loftet förmodligen för högt. Men vi vill heller inte att loftet ska bli för lågt så att du tappar carry. Cobra Max drivern går förmodligen lika högt som din 16 gradiga driver eftersom Cobra Max är designad för att ge en väldigt hög bollbana.
Dessa modeller genererar bäst längd för damerna enligt våra tester:

Callaway XR 16
Cobra King F6

Cobra Max är den mest förlåtande driver vi har. Den passar damer med långsam klubbhastighet, som söker en extremt förlåtande driver och som behöver hjälp med att få upp bollen i luften.

Det bästa är att ta med dig din Nike driver till närmaste Dormy och jämför den mot Cobra Max, Cobra King F6 och Callaway XR. Men vill du ha den driver som går längst enligt mig skulle jag satsa på Callaway XR 16.