Någon som vågar sätta emot?

Vi har alla våra favoriter inför helgen som vi tror och hoppas på ska vinna. Jag kommer lämna mina tips men först ska vi gå igenom några snabba ”visste du att fakta” från tidigare år.

  • Spelare som har varit rankad 1:a inför Tour Championship har vunnit FedEx Cup tre gånger. Ingen har gjort det sedan 2009. Tiger Woods gjorde det 2007 + 2009 och Vijay Singh 2008.
     
  • Det är endast två spelare som har vunnit FedEx Cup och inte legat Topp 5 inför Tour Championship. Det år då Bill Haas vann låg han 25a inför finalen och Jim Furyk var rankad 11a när han vann 2010.
     
  • Av de åtta tidigare vinnarna av FedExCup har sex vunnit Tour Championship. De två som inte gjorde det var Tiger Woods som slutade tvåa efter Phil Mickelson men lyckades vinna över honom med 1080 poäng i FedExCup. År 2008 vann Vijay Singh FedEx Cup men slutade på en 22a plats i finalen.

Med en fungerande putter är Dustin bäst i världen. Kommer puttern fortsätta att vara het finns det inget som talar för att han inte ska vinna FedEx Cup. Dock är jag osäker på om han kommer vinna Tour Championship. Men det finns några som jag tror kommer bli farliga.

Daniel Berger är ett litet busfrö som lurar i buskarna. Många vet knappt vem han är men jag tror att vi kommer att få se en topp 5 placering av Berger. Han må ha en riktigt ofager sving men tro mig, den fungerar.

Jag tror även att Phil Mickelson kommer göra bra ifrån sig med sina gamla X-forged järn. Phil har inget att förlora och om hans XR Sub Zero sköter sig tror jag att han kommer vara där och hugga. Phil provade ett nytt skaft i drivern igår och vi alla vet att när Phil provar något nytt för första gången så brukar det gå bra.

Det gör ont att säga det men jag tror att Patrick Reed kommer bli farlig. Alla delar i hans spel är riktigt bra och om puttern fortsätter att vara glödhet finns risken att han tyvärr vinner.d

Slutsats:

Det kommer bli grabbarna "vrist kollaps" som kommer lyfta pokaler i helgen. Dustin vinner FedEx Cup och Daniel Berger vinner Tour Championship.