Team Europa och Team USA:s outfits

Nu har det spårat....

Årets största händelse är nära. Ryder Cup drar igång nu på fredag på National Golf Club Hazeltine i Chaska, Minnesota. Här får spelarna inte välja vad de vill ha på sig, nu vankas det uniformer. USA:s officiella outfitter är ingen mindre än Ralph Lauren.

Det är tradition att Ryder Cup-kaptens fru är med och tar fram designen på lagets outfits. Eftersom Davis Love III var kapten 2012 så har Davis fru Robin redan varit med och designat en gång tidigare. Eftersom hon anses vara rutinerad nu så är förhoppningarna höga inför årets kläder. 

Ryktet säger att USA kommer ha dessa outfits tisdag - onsdag - torsdag.

Och dessa fredag - lördag - söndag

Europeiska kapten Darren Clarke och hans team kommer att utrustas med Loro Piana, som tillverkar vissa golf kläder redan. Clarke är en elegant man som uppmärksammar detaljer och gav sin syn på designen på kläderna för Loro Piana. Han ville ha ett elegant och klassiskt utseende, både för invigningen och under veckan.

"Jag slår vad om att killarna kommer få kläder för ett värde av 100 000 dollar" berättade Clarkes agent för Golfweek.

Clarke sa: "Det måste vara mohair, det är snyggt, trevligt och lätt för resor.  Spelarna får en smoking och en kostym. Skorna går för ca 3000 dollar per par."

Spelarnas smoking ligger på blyga 10 000 dollar styck. Sen får spelarna självklart kläder för dagarna då de spelar. Vindvästen ligger på 1500 dollar. Byxorna som har en regn/vattenavvisande yta ligger på 600 dollar. Bara pikén ligger på 865 dollar . Ni förstår säkert

"Jag hoppas att killarna gillar kläderna lika mycket som jag gör. "Det är inga galna eller konstiga kläder. Det är mycket förnuftigt och klassisk" sa Clarke till Golfweek.

På onsdagen på The Barclays sa Rory McIlory: "Vi kommer vara väl-dressade"

Jag kan tycka att det blir lite för mycket. Eller lite, det har spårat rent ut sagt. Piké för 7000:- behövs inte. Jag hade hellre sett ett välkänt golfmärke med normal prisklass istället. Som USA och Ralph Lauren RLX exempelvis. Utöver Angora-Get-ulls designade pullovers kommer spelarna ha riktiga regnkläder. Galvin Green glider in som huvudleverantör för Europalagets regn och vindplagg, vilket är helt fantastiskt! Jag hade hellre sett spelarna i kompletta outfits från Galvin Green istället för Loro Piana som ingen har hört talas om eller kan köpa.