Nya Mizuno T7 har blivit starkare

Det bästa av två världar
t7-blogg2.jpg

Jag skrev förut att Mizuno har släppt en ny wedge vid namn T7 som väntas dyka upp i september och att det bara var att vänta. Nu är väntan över och jag har testat den!

Vissa av er har säkert någon gång tänkt: Varför är inte fler wedgar smidda?
De flesta wedgarna idag är gjutna medans de smidda varianterna är sällsynta. Eftersom groovesen får smaka på allt från fulla slag till en massa slag i bunkern så slits de väldigt fort. Därför gjuter de flesta wedgarna för att groovsen ska tåla mer och på så sätt hålla sig vassa en längre tid.

Men vad händer om de skulle komma på ett sätt att tillverka en wedge som är smidd och inte slits lika fort?

Ni förstår säkert vad Mizuno har lyckats göra. De har tagit deras smidda 1025 stål och blandat det med deras stoltserande Boron material som gör wedgen tåligare och att groovsen håller längre. Det bästa från två världar helt enkelt.

Det droppformade klubbhuvudet påminner om deras föregångare MP-T5 i både look och även storleken. Men den stora skillnaden är att de har fimpat den strecklinjeformade kanalen på baksidan av klubbhuvudet för att ge T7an en mer klassisk bladliknande look.

Om vi går bakåt i tiden och tittar på Mizunos wedgar ser man att huvudformen är väldigt lik dagens. Tittar vi på första MP-T serien från 2007 är likheten med deras nysläppta T7 wedge väldigt lik. Även dagens SM6 wedgar från Titleist påminner mycket om deras tidigare Vokey modeller. Det är en trygg känsla på något sätt, men det bygger på att man verkligen gillar deras form på klubbhuvudet. För mycket talar för att formen kommer att fortsätta att se likadan ut åren som kommer. Jag ska vara ärlig, jag är inget fan av formen på Mizunos wedgar. Eftersom jag avgudar Mizunos järnklubbor så stör det mig att jag inte gillar formen på wedgarna. Betyder det att Mizuno gör dåliga wedgar? Skulle inte tro det. Tvärtom.
Hellre en halvdan look med bra prestanda än en magisk look som gör en besviken. Jag har lagt ner hundratals wedgar i backen som har gjort mig exalterad och förhoppningsfull, men väl in action inte hållit måtten. Mizuno T7 har enligt mig en halvdan look men presterar väldigt bra. Gillar du looken på T7 har du hittat din wedge.

Efter en runda igår med T7 wedgarna blev jag förvånad. Vanligtvis när en wedge är förlåtande så spinner den sämre och tvärtom. T7an var förlåtande och satte bra spinn i bollen. Det trodde jag verkligen inte att den skulle göra med tanke på hur mjuk och snäll den var. Skulle jag spela T7 wedgarna hade jag haft dem i loft från 47-53 grader för mer fulla slag.
Klubban har samma Quad Cut grooves som tidigare med bredare och inte så djupa grooves i de högre loften (54-62) och djupare med smalare grooves i de lägre loften (45-53)

Även formen har förändrats lite. De lägre loften är formade för att vara mer som 9an och PW:n som MP järnen med en rakare leading-edge. På de högre loften (54-62) blir leading-edge mer och mer avrundad.

Som ni har sett så kommer T7an i två finishar - White Satin eller Blue IP som vi först såg på S5an. Båda finisharna har visat sig vara populära och står för ungefär hälften av försäljningen, men den blåa färgen försvinner under sulan efter ca 30 slag.

För att sammanfatta T7 wedgen så måste jag säga att spinnen är väldigt bra och de fulla slagen är helt fantastiska. Kanske inte den wedge jag hade valt att leka med runt green. Men vid fulla slag är den oslagbar.