5 timmar kvar....

Mina damer och herrar, lagen är satta.

Igår kväll var Ryder Cups invigningsceremoni och pulsen höjdes ytterligare några steg. Kaptenerna höll fina tal och läste upp deras start-tolva, samt presenterade vilka som skulle spela ihop. Det blir inte mäktigare än så. Ryder Cup får mig att inse hur extremt glad jag är att min far kapade min mors järn 7a till höjden av ett äpple när jag var 3 år. Det tackar jag för, speciellt idag.

Jag älskar när man får hänga med bakom kulisserna och se när spelarna bjuder på dem själva. Det känns som man får lära känna spelarna på riktigt. Mysfaktor: Hög

När Rory är säker på att det är han som slår längst och inser att Thomas Pieters är med i laget. Överlägset.

Spänningen inför hur bollarna kommer se ut är alltid värst. Jag bjud på en gissning förut och jag prickade bara ett rätt. För er som inte vet hur bollarna kommer se ut så har ni dem här:

 

Henrik Stenson / Justin Rose VS Jordan Spieth / Patrick Reed

Matchernas match. Det blir inte en häftigare öppning. Drömmen är att Henrik och Justin sätter Spieth och Reed gråtandes i baksätet i bilen, spänner fast deras bilbarnstolar och skjutsar hem dem efter 13 hål. Så kan Henrik och Rose lira riktig golf istället sista fem.

Rory McIlory / Andy Sullivan VS Phil Mickelson / Rickie Fowler

Jag vill inte säga att Andy måste sköta sig men....Andy måste sköta sig. Rory kan spela medioker golf och ändå ge "far och son" en riktig käftsmäll. Phil har lagt sin XR SubZero på hyllan och stoppat ner en mer förlåtande driver i bagen för att förhoppningsvis träffa rätt bana.
Vi får se hur det går.

Martin Kaymer / Sergio Garcia VS Jimmy Walker / Zach Johnson

Ryder Cup veteranerna som ett fantastiskt foursome lag. Så länge Garcia hänger några puttar tillsammans med några fist-pumps är vi hemma. Då får Walker och Zach aka "Team Hook" en riktig omgång.

Lee Westwood / Thomas Pieters VS Matt Kuchar / Dustin Johnson

Här hoppas jag på att Pieters och Dustin slår ut på samma hål. Förstår ni vilken sn**p-mätar-tävling det skulle bli? Båda lagens längst slående pojkar. Träffar Pieters fairway kan Westwood med sitt fina järnspel leverera fina birdieputtar. Här kan USA bli farliga tyvärr. Banan är inte så lång vilket betyder att Kuchars 238 meters drivar mitt i fairway gör det möjligt för Dustin att peppra flaggan. Däremot kan Kuchar få det svårt med wedgar in på par 4:orna med tanke på att han normalt sätt slår järn 5 in.