Alex Noren vinner Omega European Masters!

Innanför top 30 på världsrankingen, check!

Vilken säsong Alex har! Innan Omega European Masters var Alex otroligt nära att vinna Aberdeen Asset Management Matchplay mot Anthony Wall men fick nöja sig med en andraplats. Några veckor tidigare sopade han banan med Phil Mickelson, Patrick Reed, Henrik Stenson och Colin Montgomerie och kammande hem Scottish Open!

Den dagen Alex går i pension (vilket han aldrig kommer göra) tror jag att The Norens kommer att sitta på sin terrass uppe i bergen i Crans Montana och blicka ut över Crans-sur-Sierre Golf Club och små le. Han kommer berätta godnattsagor för sina barnbarn om hur det gick till när farfar Alex vann två gånger på just den här banan.

Jag brukar säga ”snyt dig” till polarna när dem tjafsar och har löjlar sig. Eftersom Alex är förkyld och höll på att vinna så kan ni ju gissa om jag var laddad på att messa ”Grattis och snyt dig” till honom. OCH DET FICK JAG GÖRA!

Alex spelade fantastisk golf hela helgen tillsammans med en glödhet putter och med en tidigare vinst i bagaget på just denna bana såg det mycket lovande ut. Scott Hend vägrade att ge upp utan en fight och gissa om det blev det. Alex ledde med ett slag inför 17e hålet där han olyckligt nog treputtade och bjöd upp Hend till dans.

På 18e hookade Scott sitt utslag in bland träden och hade 186 meter till flaggan med en bäck framför green. Hends slag carrade innan bäcken och studsade över och la sig i bakkant green. Keno, lätt och vinne kände jag lite där…. Alex spelade hålet perfekt och båda gick därifrån med ett varsitt par efter att Hend räddat sitt par. Båda slutade -17, tre slag före Andrew ”Beef” Johnston och särspel väntade.

De spelade om 18e hålet och Scott var först upp på tee. Man kan ju tro att han skulle ha lärt sig något från 15 minuter sedan men icke. Han bjöd på samma usla hook som tidigare, men denna gång studsade bollen på ett träd och flög över till andra sidan fairway. Alex slog ett perfekt utslag som tidigare och landade nästan i samma torv han nyss hade grävt upp. Scott hade ett lika långt och svårt andra slag som tidigare och lyckades carra bollen en halvmeter över bäcken och fick den att stanna på foregreen. Leif ”Loket” Olsson…..

Alex slog wedgen mitt på green 6 meter kort som tidigare. Men den här gången var hans putt något lättare, han hade ju ”linjen”. Mirakulöst nog så SATTE han den mitt i hål och 6:e segern på Europatouren var ett faktum! Publiken jublade, snoret rann, Alex kramade om sin caddie, hans härliga tjej Jennifer kom inspringandes på green med deras nya tillskott i famnen tillsammans med Karlberg och Carlsson som sprutar ner honom med champagne. I just den stunden tror jag Alex trivdes med att vara just Alex.

Hårt jobb lönar sig. Grattis Alex!

Alex bjöd på denna tillställning med följande spakar:

 

Driver: Callaway XR 16 Sub Zero 8,5 grader med ett Mitsubishi Rayon Tensei Blue 80X

Fairwaywood #3: Callaway XR 15 grader med ett Mitsubishi Rayon Diamana W-Series 80X

Hybrid: Callaway Apex Hybrid (18 degrees) Shaft: Mitsubishi Rayon Diamana Thump 103X hybrid

Järn: Callaway Apex Pro (4-9) med Dynamic Gold X100 Tour Issue

Wedgar: Callaway Mack Daddy 2 47 grader / Callaway Mack Daddy 2 Tour Grind Slate 52, 56, 60 med Dynamic Gold X100 Tour Issue

Putter: Odyssey Works #1