Callaway Big Bertha Fusion är tillbaka!

Med ett nytt material kommer nya möjligheter

Då var det dags för Callaway att släppa deras mest förlåtande driver som de någonsin tillverkat. Vi får höra samma visa varje år från märkena.

”Vår nya driver går längre och är mer förlåtande”

”Vi har lyckats frigöra vikt som vi har omplacerat”

Det är standardfrasen från dem flesta leverantörerna. Men samtidigt, vad ska de säga? Men om jag ska vara ärlig så har inte förbättringarna fått mig att tappa hakan. Tittar vi några år bakåt i tiden märker vi att de förlåtande egenskaperna och själva utväxlingen i bollen är att jämföra med dagens drivers. Jag förstår att det har kommit till en gräns där det inte går att göra så mycket mer.

Eller?

Bara att det gamla kult namnet ”Fusion” är tillbaka får mig att hakan. Nya Big Bertha Fusion kommer med ett nytt komposit material, en ny men ändå familjär huvudform tillsammans med en bättre viktplacering med ett enda mål – Den mest förlåtande drivern på marknaden.

Nog för att Callaway har jobbat med komposit en herrans massa år och har lyckats ta fram ett flertal ”tappa hakan drivers” med hjälp av kompositmaterialet så kan jag meddela att kompositen har fått lämna företräde till Triaxial Carbon.

Triaxial Carbon är 65% lättare än titanium och 35% tunnare än deras tidigare kompositmaterial. Så har Callaway lyckats frigöra någon vikt med hjälp av den nya karbonen?

Svar: JA! 35 gram!

Nu snackar vi! Med tanke på att ett vanligt klubbhuvud väger runt 200 gram så kanske ni förstår hur mycket 35 gram är. Dessa gram har blivit placerade på ställen som gör den extremt förlåtande med en väldigt hög MOI. Långt bak och långt ner. Fusion drivern har även en ny krona som reducerar vindmotstånd för ökat klubbhastighet.

Klubbhuvudet påminner mycket om gamla Callaway IZ drivern som var extremt rak från tee. Alla vill ha vikten och center of gravity så långt bak och så långt ner som möjligt för maximalt förlåtande egenskaper och mindre spinn. Fusion har en mer utdragen design för att placeringen av CoG ska komma så långt bak som det bara går.

Big Bertha Fusion kommer som tidigare drivers med OptiFit Hosel som gör det möjligt att öka loftet med 1 eller två grader och även ställa ner 1 grad. Även neutral och draw setting går att ställa in. Drivern kommer i 44,5" som standard med en 12 grams vikt i klubbhuvudet. Det går även att beställa den i 45,5" och då byts vikten ut mot en på 5 gram.

Tillhörande fairwaywoods kommer också att finnas till launchen som är 30/9

Pris: 4499:- för drivern och 2799:- för fairwaywooden