Nike släpper ny värsting: Lunar Control Vapor

Nike har inte tappat controllen

Nikes Lunar Control har varit en framgångssaga de senaste åren och nu efter att ha sett och provat deras nya Lunar Control Vapor så insåg jag att skorna bara blir bättre och bättre.

Jag har aldrig träffat en människa som inte har har älskat sina Lunar Control. När Nike släppte Lunar Control 3 så slutade det med att all personal på Dormy började jobba i just den skon. Så stabil och skön var den.

Årets nya Lunar Control Vapor har en ny utvecklad sula vid namn Articulated Integrated Traction (såklart) där de traditionella softspiksen är looong gone. Hela idén är snodd från ingen mindre än...snöskotern, som faktiskt makes sense om man tänker efter. Vi hittar samma sula på Nikes Flyknit Elite som introducerades förra året. 

Nike Lunar Control Vapor har också en Lunarlon-mellansula i fullängd samt Nike Flywire tekniken. Om ni kommer ihåg hur Lunar Control 3 såg ut så såg man FlyWire tekniken på sidan av skon som kramade om foten, det gör man nu också. Tillsammans ger detta dämpning och stabilitet i hela svingen. En lätt premium ovandel i mikrofiber gör skon vattentät och Nike ger två års garanti på det.

Som vissa av er kanske har märkt så var vi i Sydafrika för några veckor sedan tillsammans med alla leverantörer. Ett ypperligt tillfälle att prova nya Lunar Control Vapor!

Jag fick skorna ca 1 månad innan vi skulle resa till Sydafrika och jag kommer ihåg när jag provade skorna upp på kontoret att de nästan var för sköna. FlyWire tekniken stramade åt foten på en väldigt mjuk och behaglig känsla. Skon kändes stabil men ändå mjuk. Det är en ovanlig kombo.

När jag väl stod på första tee i Sydafrika var mina förväntningar höga. Har man lagt ner tillverkningen av golfklubbor för att satsa på kläder och skor så blir förväntningarna höga såklart.

Jag har varit lite skeptisk till spiklösa sneakers på grund av stabiliteten och fästet. Men det här är en av dem skönaste prestandaskor jag någonsin spelat med, och jag ska berätta varför.

Dels så krävs det ingen inkörsperiod då skon är otroligt bekväm vid första tillfället du trär i foten. När du sedan ska genomföra din svingrörelse så märker du hur följsamma skorna är samt perfekt stabila på precis rätt ställen. I mellanfoten så har man dessutom ett annat material som märkbart andas för att ge en luftig känsla som gör att dina fötter kommer att hålla sig svala även när solen gassar under din rond. Mellanfoten är även unik då den är extremt luftig och flexibel på grund av sitt lätta material, samtidigt som FlyWire-trådarna göra att foten sitter utmärkt genom hela rörelsen.

Skon har en riktigt skön dämpning utan att den blir för mjuk så att man tappar den där prestandakänslan och kontakten med underlaget. Den nya sulan är verkligen anpassad för sin rörelse och spikmönstret gav klanderfritt grepp under min runda. En rolig detalj på skon är den delade plösen som ligger perfekt runt vristen.

Sammanfattat så har Nike lyckats att kombinera det bästa utav två världar: lättheten, andningsförmågan och bekvämligheten av en gympasko, men samtidigt stabiliteten, fästet och teknologin från en prestandasko. Ingen slump att majoriteten utav de professionella Nike-spelarna valt just den här skon när de spelar för sitt levebröd ute på touren.

Vi kommer lagerhålla den vita modellen i samtliga varuhus. På nätet kommer det även gå att beställa den svarta och den oranga modellen.

Pris: 1799:-

Den vita Lunar Control Vapor hittar du   HÄR

Den vita Lunar Control Vapor hittar du HÄR

För att komma till den svarta modellen klicka     HÄR

För att komma till den svarta modellen klicka HÄR

För att komma till den orangea modellen klicka     HÄR

För att komma till den orangea modellen klicka HÄR