Bra start på 2017

Nog för att vi har smällt raketer under nyår men det här var kvällens bomb!

Efter att Nike gick ut med att de skulle lägga ner sin tillverkning av golfklubbor tog det inte lång tid innan varenda Nike spelare hade stoppat ner Taylor Made woods i bagen. Många undrar om vad som låg bakom det och om alla spelare kommer fortsätta med TM i bagen under 2017.

En som har har brutit sig loss från Nike/TM är ingen mindre än Rory McIlroy. Enligt Not Laying Up är det klart att Rory kommer spela Callaway/Titleist nästa år. Tydligen kommer bagen se ut så här:

Driver: Callaway E*** S**-Z***
Fairwaywoods: Ingen info
Järn: Callaway Apex MB Prototyper
Wedgar: Titleist Vokey
Putter: Odyssey med en prototyp insert som Phil Mickelson spelar
Boll: Titleist Pro V1X

Det finns inte mer exakt specifikation på dessa klubbor, men man kan alltid anta.
Eftersom Callaway kommer släppa två modeller som kommer heta (Bla bla bla och Bla bla bla 0) så talar mycket för att Rory kommer välja Bla Bla Bla 0 eftersom den spinner mindre. Jag har faktiskt provat drivern som Rory kommer spela och jag har inte aldrig slagit en driver med samma utväxling som den bjöd på .Förhoppningsvis släpper han Kuro Kage skaftet (tråkigt skaft) och lägger i det nya Tensei White eller något. Skulle jag gissa på fairwaywoods så tror jag han kommer fortsätta med M2 woodsen ett tag till. Varför tror jag det? Ingen aning faktiskt.
Järnen är ser ut att bli den nya MB modellen från Callaway som jag antar att de kommer släppa under 2017. Mycket talar för att vi kommer att få se Project X 7,0 i dem också. Han kommer spela Vokey wedgar, men vilka är oklart. Jag tror Rory saknar sina Vokey wedgar från Titleist tiden, därav bytet. Däremot trodde jag inte att han skulle byta ut Scotty puttern, men det gjorde han. Jag har provat nya inserten som kommer sitta i Odysseys nya serie och den sätter faktiskt väldigt fin rull i bollen, så jag kan samtidigt förstå honom. Att han byter till en V1a känns mer som ett safe move. Han har spelat bollen och vet hur den fungerar och känner sig bekväm med den helt enkelt. Vilken V1a han byter till låter jag vara osagt. Förmodligen den nya som kommer.