Callaway Great Big Bertha EPIC + Sub Zero

Vi har egentligen ändrat allt med hur vi har gjort denna driver”

När Callaway släpper nytt är det allt annat än skräp. Tittar vi på de 87 senaste modellerna från Callaway så har samtliga varit i toppen när det kommer till längd. Inte nog med att deras modellnamn har varit snabbare än andra märkens, deras drivers har varit snabbare också.

Tittar vi på tidigare modeller med namn som Razr Hawk, Hyper X, Razr Fit Extreme och Diablo så krävdes det nästan att klubban levererade samma utväxling som namnet utlovade, annars hade skämskudden åkt fram. Som tur är så höll de vad de lovade.

För ett tag sedan fick jag chansen att prov slå båda modellerna vilket var en upplevelse utan dess like. Har ni sett när Top Gear ska provköra snabba bilar? Så kändes det "typ" när jag slog Epic. Utseendemässigt är de riktigt eleganta att titta på med samma karbon-tema som vi är vana att se från Callaway. Drivern har inte en massa krusseduller som gör en tokig, utan mer en clean och elegant look som påminner om en Aston Martin som med en enkel sving blir helt galen.

Epic_Triaxial_Carbon.jpg

Callaway har de senaste åren varit kända för deras karbon fiber som de år ut och år in försöker spara så mycket vikt som möjligt. Tittar ni noga så ser ni att karbonen har börjat dyka upp på undersidan till och med. Faktum är att 50% av Epic är byggt av karbon.

Vid adressering är det en bladning av den blanksvarta Alpha 815 och Razr Hawk. Skillnaden mellan vanliga Epic och Epic SZ är väldigt liten. 

jailbreak-bnr.jpg

Anledningen till Epics fantastiska utväxling i bollen är på grund av en revolutionerande ballspeed-teknologi som ändrar hur klubbhuvudet reagerar vid träffögonblicket. Denna teknologi kallas "Jail Break" och innefattar två lodräta stavar innanför träffytan som stabiliserar klubbhuvudet. Detta medför mer bollhastighet över hela träffytan. Stommen av klubbhuvudet är tillverkad i Titanium och kallas Exo-Cage. Kronan och sulan, som är fästa i stommen, är tillverkade i Triaxial karbon och är extremt lätta och starka. Konstruktionen sparar vikt som man istället kan sätta i kanterna på klubbhuvudet för att skapa mer stabilitet och förlåtande egenskaper och samtidigt skapa hög MOI och låg tyngdpunkt. Kronan har Speed Step teknologin som ger bättre aerodynamik och gör att klubbhuvudet rör sig snabbare genom luften och detta genererar hög klubbhastighet för mer längd.

Den vanliga Epic erbjuder "Adjustable Perimeter Weighting" som Great Big Bertha gjorde. Det låter låter dig justera sid-spinnen genom en flyttbar 17grams vikt. Justerbarhet genom Optifit-systemet ger spelaren också 8 olika loft och lie inställningar att välja på för att hitta rätt bollflykt.

specsepic.png

Tittar vi på Sub Zero varianten så ser vi att två skruvar undertill som vanliga Epic inte har. Det finns två viktskruvar i Sub Zero (2g & 12g) som går att variera mellan beroende på bollflykt och skruv. Dessa finns för att kunna justera spinntal och utgångsvinkel. Sätt 12 grams vikten fram för att få lägre spinn eller 12 gramaren bak för att få högre utgångsvinkel och mer MOI.

Några punkter som kommer göra Epic till en av årets hetaste drivers.

 • Rory får välja vilken driver han vill, och han har valt Epic.
   
 • Daniel Berger signar med Callaway och sa i en presskonferens "Jag joinadeCallaway på grund av deras utrustning” "Och jag ville inget annat än att spela nya Epic drivern. Jag är laddad för att säsongen ska kicka igång"
   
 • Jag har aldrig provat en driver med samma utväxling som Epic genererade.
   
 • Andra som har testat Epic har fått samma resultat som jag fick och de står fortfarande och kliar sig i huvudet över bollhastigheten.

  Epic drivern väntas dyka upp den 27e januari och kommer ligga på 5499:-