Project Playground

Fr Vänster: Anders Wall (VD), Sofie (PG), Lars Johansson (Ägare) och Mats Hedlund (Ägare)

Fr Vänster: Anders Wall (VD), Sofie (PG), Lars Johansson (Ägare) och Mats Hedlund (Ägare)

Dormy donerar 100 000:- till Project Playground!

Efter en fantastisk vecka i Sydafrika med alla fastanställda på Dormy tillsammans med alla leverantörer så kan man inte vara annat än överväldigad. Det vi fick se, uppleva och lyssna på är ett minne för livet som vi alltid kommer bära med oss.

Men det var en föreläsning som väckte vårat intresse lite extra.

Upp på scen klev en helt vanlig tjej i 30 års åldern vid namn Sofie och började prata om vad Project Playground står för och vad syftet med PG är. Hon berättade om barnen, familjerna, brottsligheten, statistiken, kåkstäderna med mera. Jag tror vi alla svalde en fluga eller två...

Project Playground grundades 2010 av Prinsessan Sofia, då Sofia Hellqvist, och Frida Vesterberg, två eldsjälar som förenades i idén om en egen organisation som gör skillnad, på riktigt. Både Sofia och Frida reste i unga år till flera länder i Afrika, bl.a. Sydafrika, Ghana och Senegal, och besökte och arbetade ideellt för flera organisationer och projekt. Båda uppmärksammade och förvånades av att många verksamheter ofta saknade individfokus och ett helhetsperspektiv kring barnet och dess behov. Fokus hamnade på kostnader och hinder istället för på möjligheter och potential. När Sofia och Frida möttes 2009 ville de båda ge liv åt en organisation som sätter barnet i främsta rummet med en lokalt förankrad verksamhet som präglas av kvalitet före kvantitet. Project Playground grundades. Prinsessan Sofia är idag hedersordförande och Frida arbetar som verksamhetschef för Project Playground Sydafrika.

"Varje individ har enskilda behov och ett problem står sällan ensamt. Därför arbetar Project Playground med ett holistiskt helhetsperspektiv som ämnar att arbeta djupt och långsiktigt för att göra en bestående förändring för våra barn och ungdomar inom verksamheten. Vi är många aktörer i samhället som ansvarar för barnets rätt till en trygg tillvaro i livet och vi på Project Playground kämpar dagligen för att detta aldrig ska glömmas bort. Min och Fridas övertygelse har från början varit att genom att ge våra barn och ungdomar utrymme och stöd till att utvecklas och upptäcka sin egna unika identitet så kan man förändra det mesta."
- Prinsessan Sofia

Dormy har donerat 100 000:- vilket hjälper 50 barn under helt år! Jag är stolt över att jobba på detta fantastiska företag som inte bara tar hand om oss på bästa sätt, utan även tänker på hjälper de som är i stort behov.