Callaway GBB Epic och Epic Sub Zero Fairwaywoods

Fairwaywoodsen påminner mycket om drivern i både design och egenskaper. Även här hittar vi Callaways nya och fruktansvärt lätta triaxial karbon som vi hittar i drivern.

Vänster: Epic Sub Zero    Höger: Epic

Vänster: Epic Sub Zero    Höger: Epic

"Det är ett extremt lätt material" säger Evan Gibbs, Callaway chef för forskning och utveckling för Callaway woods.

"Kronan väger ca 5,6 gram, vilket är mycket mindre än kronan i en vanlig fairwaywood som brukar ligga runt 25 gram. Vi sparar en anmärkningsvärd mängd vikt som kan flyttas långt bak i klubbhuvudet"

Detta resulterar i att center of gravity kommer längre bak och längre ner (som alla strävar efter) Men den här gången har det faktiskt blivit en stor skillnad med tanke på vikten de har sparat. Eftersom CoG är lägre placerat så går även spinnen ner. Ca 200 varv mindre än gamla Great Big Bertha.

Callaways kända Hyper Speed Face Cup blir bara bättre och bättre för varje år som går vilket resulterar i högre bollhastigheter på en större del av träffytan än tidigare.

                               Epic Sub Zero

                               Epic Sub Zero

Callaway har även gjort en låg spinnande Epic fairwaywood vid namn Sub Zero (som drivern)  Även denna lågspinnande Sub Zero har en triaxial karbon krona och den uppdaterade Speed Face Cup träffen. Det som är annorlunda med SZ är de två utbytbara vikterna på undersidan. En 22 grams och en tre gram vikt som du själv väljer vart de ska sitta. Sätt den tunga vikten fram för en lägre bollbana och för en lättare fade. Sätt den tunga vikten bak för en högre bollbana, mer draw och mer förlåtande.

Jag har slagit båda modellerna och jag själv skulle välja vanliga Epic alla dagar i veckan på grund av de förlåtande egenskaperna. Sub Zero är väldigt elegant vid adressering och jag gillar träffytan bättre på SZ, men vanliga Epic är snällare vilket gör att valet blev lätt. Båda modellerna genererade bollhastigheter som var löjliga. Kommer ni ihåg när Taylor Made släppte första RBZ modellen? Jag fick lite flashback från den tiden. Här skulle jag rekommendera att gå upp någon grad i loft bara för att få bra höjd och längd från fairway. Sen kan det vara bra att ha något form av gap mellan driver och fairwaywood.....

Vanliga Epic kommer att finnas tillgänglig i 13,5, 15, 18, 20, 21 och 24 grader och kommer finnassom standard med antingen Project X HZRDUS Black eller Mitsubishi Rayon Diamana M+ Green.

Epic Sub Zero fairways kommer att finnas i 13.5, 15 och 18 graders varianter och levereras som standard med en Fujikura Pro.

Fairwaywoodsen beräknas dyka upp samtidigt som drivern (27e januari) och kommer ligga på 3299:-