Justin Thomas vinner Tournament Of Champions

Första tävlingen 2017 kickas varje år igång på Kapalua (Maui, Hawaii) där bara vinnarna från förra året gör upp om titeln "Vinnarnas vinnare"

Justin Thomas visade väldigt tidigt i tävlingen att han var sugen på en till vinst. Han slog otroliga drivar med sin Titleist 917D3 som knappt ville landa vilket var den avgörande klubban för honom.

Inför finalvarvet kom det att stå mellan Hideki Matsuyama och Justin Thomas som även gick i ledarboll tillsammans. Jag vet att jag har hackat ner på Matsuyama de senaste inläggen och jag lovar att inte göra det igen.

Med åtta hål kvar och en ledning med fem slag såg det ut som att Thomas hade segern i sin ask. Men det visade sig bli en dramatisk avslutning.

På 14:e hålet sätter Matsuyama andraslaget från tjockruffen och noterar en eagle på scorekortet. Justin Thomas gick därifrån med en par och var därmed (bara) i en tre-slags-ledning.

15:e hålet är ett relativt kort par 5 där spelarna når upp på två. Hideki slog andraslaget till höger i jämnhöjd med green med en trivsam pitch kvar. Då kliver Justin in och slår en duff-hookad järn 4a ut i skiten. Justin vard tvungen att droppa och floffar sitt fjärde slag bara några meter. Efter det pitchade han upp sig och tvåputtade och gick därifrån med en dubbelbogey och Matsuyama med par. Helt plötsligt ledde han bara med ett....

På 16:e hålet händer inget kul och Matsuyamas sving är hemsk och båda går därifrån med varsitt par.

På 17:e gör Justin Thomas bästa slaget för dagen. Han slår andra slaget som såg ut att vara en järn 8a till 1-2 meter från Stig och gör en riktigt fin birdie. Samtidigt lägger Matsuyama upp den mitt på green men lyckas yipsa till det med en tre-puttt. Livet leker för Justin.

På 18:e slår båda upp sig på green och ger sig själva varsin eagle chans. Men båda går av green med varsin birdie och Thomas vinner till slut med tre slag. (Viktigt)

Här är Justins vinnande bag:

Driver: Titleist 917D3 9,5 grader med ett Mitsubishi Rayon Diamana BF 60TX (tippad 1.5")

Fairwaywood #3: Titleist 917F3 15 grader med ett Mitsubishi Rayon Diamana S+ Limited Edition 80TX

Fairwaywood #5: Titleist 915Fd 18 grader med ett Fujikura Motore Speeder VC 7.2 X-stiff

Järn: Titleist 716 MB 4-9 (matt finish) med Dynamic Gold Tour Issue X100

Wedgar: Vokey SM5 (52/12F + 56/14F) + Vokey SM6 (46/10F + 60K) med Dynamic Gold Tour Issue X100 i 46an och S400 i resten.

Putter: Scotty Cameron X5 Prototype 34" (flow neck)
 

Boll: Titleist Pro V1x