Wilson släpper ny D generation

På med säkerhetsbältet för nu åker vi
Provslagna idag på River Club i Sydafrika

Provslagna idag på River Club i Sydafrika

Då var det dags för Wilson att släppa en ny generation av deras framgångsrika D serie. Jag kunde nästan ana vad nya serien skulle heta och det visade sig vara rätt. D-100 - D-200 - D300. Mycket talar för att nya serien kommer heta D-500.

Tidigare D modeller har genererat extremt bra längd tillsammans med förlåtande egenskaper. Inte nog med det, prislappen var väldigt trevlig också. Förra året gjorde C-200 slå-långt-succé på grund av Wilsons nya FLX Face Technology. Denna teknologi är byggd på den tunna träffytans kontakt med inre delen av klubbhuvudet minimeras genom så kallade Power Holes för maximal trampolineffekt. Japp D-300 har också fått FLX Face teknologin! 

d300adress.jpg

På undersidan sitter det två vikter på varsin sida vilket gör klubban mer förlåtande på en större del av träffytan.

I somras blev jag inbjuden till en scramble tävling tillsammans med Wilson. De sa åt mig att lämna min egna klubbor hemma för jag skulle nämligen slå vartenda slag med en Wilson produkt. Det var inte bara D-300 kan jag säga, men tar vi senare...

Efter ha slagit några slag med D300 stod jag bara och log. Den gav mig något som ingen annan cavity modell har gett mig. Jag insåg även hur många golfare som skulle bli lite lyckligare, må lite bättre, skratta lite mer om han/hon skulle äga ett sådant set. Klubban är väldigt snygg vid adressering, den genererar otrolig fart i bollen och är väldigt förlåtande. En stor överraskning var ljudet. Jag förväntade mig ett mer ihåligt och hårdare ljud än vad D300 bjöd på. Bollträffen var relativt mjuk och behaglig vilket var helt fantastiskt. Som standardskaft sitter ett KBS Tour 80 skaft som var väldigt mjukt. Var det obehagligt? Tvärtom. Det kändes hur bra som helst.

Jag var tvungen att slå ett slag i Trackman för att hur galna värdena skulle bli i jämförelse mot mina egna klubbor.

Wilson D300 5-PW med stålskaft: 5999:-

Wilson D300 5-PW med grafitskaft: 6999:-