Sjunde raka för USA i överlägsen stil

pokal.jpg

I helgen spelades Presidents Cup på Liberty National i New Jersey där USA:s 12 bästa spelare möter de 12 bäst från det Internationella laget. Tävlingen spelas vartannat udda år eftersom Ryder Cup spelas vartannat jämnt år. Presidents Cup spelades för första gången 1994 då länderna som inte låg i Europa blev avundsjuka och ville därför ha en egen tävling.

Ryder Cup = USA vs Europa
Presidents Cup = USA vs Övriga världen (ej Europa)

Presidents Cup spelas över fyra dagar och består av matchspel i bästboll, foursome och singelspel. 30 matcher spelas under helgen där en vinst ger en poäng och delning ger en halv. Den som först kommer till 15,5 poäng har vunnit.

Dag 1 (18 hål)

Fem foursomematcher eller fem bästbollmatcher spelas. Lagkaptenen för hemmalaget var Steve Stricker och väljer första dagens spelformat. Eftersom det är 12 spelare i laget så måste två från båda lagen sitta på bänken.

Dag 2 (18 hål)

Fem matcher i antingen foursome eller bästboll, avgörs genom att spela det format som inte spelades under dag 1.

Dag 3 (36 hål)

Fyra stycken bästbollmatcher och fyra stycken foursomematcher, ett format spelas på morgonen och det andra på eftermiddagen.

Dag 4 (18hål)

Samtliga tolv spelare gör upp i singelmatcher som avslutar Presidents Cup.

Även fast dramatiken inte var den högsta så fick vi se riktigt rolig golf. De spelade en spektakulär bana med en surrealistisk utsikt över New York. Vissa bilder såg faktiskt photoshoppade ut.

Oftast är spänningen som störst inför söndagen så samtliga spelar är med och allt kan hända, men inte när det ser ut här här.....

preident.png

Som du kan se så var spänningen inte på topp inför söndagen men det internationella laget lyckades i alla fall fina till slutresultatet till 19 / 11

Lite sköna bilder från helgen.

reed.jpg
liberty.jpg
dj.jpg
team.jpg
fist.jpg
winner.jpg