Garcia levererar exakt i rätt tid

garcia.jpg

För sex månader sedan fick Garcia hjälp med att få på sig sin nya gröna kavaj på Augusta National. Efter vinsten säger vissa att Sergio har haft det "tufft" medans jag säger att han har haft det "bra" med tanke på alla stabila placeringar.

Den här veckan var det dags för Valderrama och Andalucia Masters där Sergio själv stod som värd.

Valderrama är en fantastisk anläggning där en drive mitt i fairway kan göra att man måste spela fram sig. Träden hänger in från alla håll och kanter vilket gör det väldigt viktigt att träffa RÄTT sida av fairway. Missar du green måste du plocka fram Garcia-händerna och hoppas på en up and down.

Det skulle bli en batalj mellan värden själv och holländaren Joost Luiten.

På 16:e green var båda lika på -11 men efter en felläsning av Luiten på sin enmetersretur fick han nöja sig med en bogey.

På 17e det klassiska par 5 hålet där historia har skrivits x antal gånger blev det spännande efter att Garcia lämnade sig en tvåmetersputt nedför medans Luiten hade en 1,5 meters från en bättre vinkel för birdie. Men efter en lugn och fint slagen putt av Garcia tillsammans med den berömda knytnäven så var birdien säkrad. Även Luiten drog i sin.

På 18:e drar Garcia utslaget lite vänster men med hjälp av gudarna lyckades bollen flyga igenom träden och hamna perfekt i fairway. Lite lotto måste jag säga men samma sak hände Luiten så det kvittar väl i slutändan.

Luiten missade precis sin birdieputt vilket gjorde att Garcia lätt kunde tvåputta och vinna sin första seger på sex månader. Publiken var fantastisk och Garcia var fantastisk.

Väldigt kul och häftigt att se!

Här är Garcas vinnande bag:

Driver: TaylorMade 2017 M2 9.5 grader med ett Kuro Kage Silver Dual Core TiNi 80TX

Fairwaywood #3: TaylorMade 2017 M1 15 grader med ett Kuro Kage Silver TiNi 80XTS

Fairwaywood #5: TaylorMade 2017 M1 19 grader med ett Kuro Kage Silver TiNi 80XTS

Järn: TaylorMade P750 3-PW med Nippon Modus 130X

Wedgar: TaylorMade Tour Preferred EF 52 grader + Callaway Mack Daddy 4 58 grader med Nippon N.S. Pro Modus3 Tour 130X

Putter: Toulon Design Atlanta Prototype med ett SuperStroke 1.0P

Boll: TaylorMade TP5