Årets comeback!

justinrose1.jpg

Med åtta slag bakom ledaren Dustin Johnson och ett nytt högteknologiskt driverskaft från Thin Ply Technology i drivern så var jakten igång.

Rose gick på par första nio och var hela sex slag efter Dustin som såg ut att gå mot en säker seger.

Men sen small det till! Rose gjorde birdie på 11, 13, 14 16 och 17 och tog ikapp alla åtta slag och lyckades till slut vinna med två! Det var bland de sjukaste comebacks jag någonsin sett. Visserligen var det Dustin som bjöd in honom till dans då han själv sköt +5.

Jag skulle inte kalla det "choke" från Dustins sida med tanke på att han gjorde fem bogeys och resten par. Hade han gjort 12 i på ett hål i slutet av varvet hade det varit annorlunda.

Men glöm inte bort att Henrik Stenson kom på en fin 2a plats som han delade med Brooks Koepka och stackars Dustin.

Låt oss diskutera klubborna som Justin Rose vann med....

Drivern är en TaylorMade 2017 M1 460 på 9,5 grader med ett TPT skaft (Thin Ply Technology) Jag vet inte vad det är för skaft men vad jag har hört så är TPT ett företag som jobbar med väldigt lätt och starkt material som gör det möjligt att tillverka ett skaft som aldrig funnits förut. Det extremt tunna och starka material gör att de kan bygga skaftet mer exakt och...skaftet har ingen rygg. Det betyder att oavsett hur skaftet sitter i klubbhuvudet så spelas skaftet identiskt överallt.

I Justins TaylorMade M2 2016 FW #3 och Taylor Made M1 2016 FW #5 sitter Tensei CK Pro Orange vilket många inte känner till då Blue och White oftast är det man ser. CK Pro Orange vill generera lite lägre bollflykt än vad White vill göra på grund av den extremt styva tippen. Orange är också något tyngre i butten vilket gör att klubban får en counterbalance känsla. Han spelar 80TX i både 3an och 5an vilket är löljligt hårt.

Går vi över till Justin nya järn så hittar vi ett set TaylorMade P730 aka "Rose Proto" som även Dustin precis har stoppat ner i bagen. Snudd på perfektion men också väldigt svårspelad. När jag provade P730 i Trackman så skämdes jag. Här behövs bollträff och klubbhastighet om vi säger så.
Justin spelar med KBS C-Taper 125S+ som han har gjort ett tag nu faktiskt. Skaftet spelas som ett Dynamic Gold X-100 eller ett Project X 6.3 i styvhet ungefär (viktig info)

I wedgeväg är det TaylorMades Milled Grind som gäller i 52, 56 och 60 grader. Här sitter ett KBS Hi-Rev 2.0 135X som har en livligare tip för ökad loft vid träffögonblicket. Detta ger en högre utgångsvinkel och stannar lättare på green med tanke på landningsvinkeln. Man kan säga att det finns två sätt att få stopp på bollen. Ett skaft med styvare tip sätter en lägre utgångsvinkel och mer spinn på bollen medans ett skaft med mjukare tip går högre och stannar snabbt.

Justin har ett litet "yips" när det kommer till val av putter då han ofta byter. Men nu har han en TaylorMade TP Red Ardmore 2 med den dubbelböjda hoseln.