Cobra lanserar F8-serien

Cobra King F6 fick lämna över till King F7 och nu är det dags för F7 att lämna över till?

Rätt! Svaret är givetvis F8. 

Drivers, fairwaywoods och hybrider från tidigare serier som F6 och F7 har varit bra allroundwoods där både de förlåtande egenskaperna och längden från tee har imponerat. Och jag kan säga såhär. F8 har inte blivit sämre direkt.

Jag fick en rolig inbjudan av Cobra Golf där ett event på Hooks Herrgård för deras nya F8-serie skulle äga rum. Vanligtvis brukar jag ha sett produkterna på bild men denna gång var jag helt blank. Jag visste att serien skulle heta F8 men inte mer.

Den nya teknologin och tänket bakom F8 var väldigt spännande - och det som berörde mest var självklart drivern (som vanligt).

 

adress.png

 

Så vad har Cobra använt för ingredienser för att fram King F8-drivern?

* Fräst träffyta (Precision Milled Face) för att ge tunnare och en mer exakt träffyta.

* Strategiskt utplacerade Polymer Trips på huvudet. Deras uppgift är att minska luftdraget i nedsvingen.

* Elliptiskt formad träffyta som ska göra att den blir mer förlåtande på en större del. 

* Ny krona (topp) i karbonfiber vilket sänker tyngdpunkten i klubbhuvudet.

* Smidd träffyta i varierande tjocklek som är lättare, tunnare och ska flexa mer för att skapa högre bollhastighet både mitt i och utanför sweetspot.

* Flyttbar vikt som kan placeras i två olika positioner. Långt bak eller mot hälen vilket genererar neutral bollbana eller draw.

* Gamla hederliga MyFly8 vilket är Cobras traditionella adapter där åtta olika loftinställningar erbjuds (9.0, 9.5, 9.5D, 10.5, 10.5D, 11,5, 11.5D, 12)

* Cobra Connect

Kommer i färgerna: Grå och svart.

Sen är också en provariant på gång och namnet blir King F8+. Den har samma teknologi som vanliga F8-drivern fast vikterna går att sätta långt bak eller långt fram. Den är även lite mer kompakt och något mindre i looken.

F8_plus_driver_hero_nardo.jpg

 

När vi äntligen fick se och slå F8-serien blev jag positivt överraskad. Träffytan var ny, utseendet var nytt, ljudet var nytt, värdena var grymma och klubban fantastisk.

Går att ställa in med loften: 8.0, 8.5, 8.5D, 9.0, 9.5D, 10.5, 10.5D, 11

Både F8 och F8+ beräknas dyka upp i våra varuhus i mitten av januari och kommer ligga på 3999:-


F8_fairway_hero_black.jpg

Nya F8-fairwaywooden har Baffler-teknologi vilket du kan se på spåren under klubban. Detta gör den mer spelbar från olika typer av lägen. Klubban har den lättare kronan och vikt långt bak vilket gör den förlåtande och lättare att få upp bollen i luften.

Det kommer även en F8+ fairwaywood som gav lägre bollbana och vill gå mer till höger än vad vanliga F8 ville.

Pris: 2499:-

Beräknas dyka upp i början av februari.