Nya längder för Wilson DX2 Soft

dx2.png

Wilsons DX2 Soft är känd för dess extremt låga kompression (29) och mjuka känsla. Det blir allt tydligare att fler och fler märken kämpar för att hitta den mjuka känslan genom en lägre kompression. Men den svåraste uppgiften som bolltillverkarna står inför är att ta fram en boll som både är mjuk och levererar bra längd. Vanligtvis betyder lägre kompression mindre fart i bollen, så vad har Wilson gjort med nya DX2 Soft?

"Vi har alltid trott på låg kompression och vi gör det fortfarande" sa Frank Simonutti som är Wilsons global director of golf ball innovation.

Eftersom fokuset de senaste åren har varit att ta fram en boll med så låg kompression som möjligt vilket innebär mjuk känsla så har slaglängden tyvärr hamnat i kläm.

Men inte längre!

Wilsons nya DX2 Soft har en en större kärna och ett annat dimple system för att längden ska börja titta fram. DX2 Soft passar framför allt dem som har en klubbhastighet runt 80 mph med drivern. Den låga kompressionen ökar bollens utgångsvinkel och håller ner spinnen från tee.

Inte nog med att nya DX2 Soft går längre, den finns i sex olika färger.

duofärg.png

DX2 Soft kommer i sex nya matta färger och kommer gå under namnet "Optix".

Bollarna beräknas dyka upp i slutet av januari.