TaylorMade har vridit till det den här gången

Föreställ dig att du sitter vid det runda bordet tillsammans med ett gäng ingenjörer där er uppgift är att ta fram den bästa driver som någonsin tillverkats. Vad gör du?
TaylorMade har gjort något revolutionerande som kanske inte är märkbart för ögat men har otroliga effekter. Innan vi går in på den dolda revolutionerade detaljen är det viktigt att veta vad bulge är, och då kanske du tänker "Vad tusan är bulge?". Det ska vi förklara för dig.

tillfritte1.jpg

Vad är bulge?
Om du tittar noggrant på din driver kommer du märka att träffytan är böjd från häl till tå (horisontellt) samt lågt till högt (vertikalt). Man kan säga att träffytans mittpunkt vilar på en liten kulle. Dessa böjningar kallas för bulge.

 

Bollträff i klubbans centrum har ingen påverkan på bollbanan men om du träffar utanför mittpunkten så hjälper bulge dig.

bajs (002).jpg

Vad gör bulge?
Vid en träff på hälen så vrider sig klubbhuvudet så att klubban stänger sig, men bollen vill rulla in mot klubbans mittpunkt. Detta gör att bollen startar vänster och skruvas in mot mitten. Samma sak fast tvärtom när det gäller träffar ute på tån. Då öppnar sig klubbhuvudet och bollen rullar in mot mitten. Om träffen är mitt i fast lite för långt ner kommer klubban vinklas nedåt och bollen kommer rulla upp mot centrum. Träffar vi bollen lite ovanför centrum kommer klubbhuvudet vrida sig bakåt som gör att bollen vill rulla nedåt (Det är den träff som proffsen strävar efter)

Nu kommer vi till det revolutionerande från TaylorMade…

Enligt TaylorMade är orsaken till att vi träffar på tån oftast på grund av att vi har ett stängt huvud redan innan vi träffar bollen och tvärtom vid träffar på hälen.

Det innebär att det stängda/öppna klubbhuvudet kommer vrida sig tillbaka till ett rakt läge. Det betyder att bollen kommer starta rakt för att sen skruva vänster eller höger beroende på bollträff. Alltså fungerar inte bulgen som den är byggd för att göra, bara om du kommer ner till bollen med ett rakt blad.

Inte nog med det, våra missar är vanligtvis högt upp på tån eller långt ner på hälen vilket gör att träffytan och bulgen inte hjälper oss att hitta fairways.

träff2.png

Det TaylorMade har gjort på deras nya modeller är att de har vridit bulgen!
Eftersom våra vanligaste missar är högt på tån eller nere på hälen så hjälper den nya träffytan oss att starta bollen optimalt för att vi ska träffa så många fairways som möjligt.

Träffytan går under namnet "Twist Face" och är designad för starten och skruven på bollen ska bli så bra som möjligt.

 

 

Först ut har vi....


TaylorMade M3

M3.png

Vid adressering tittar den igenkännande looken fram där den vita färgen har bytts ut mot en silvergrå. Låt oss gå igenom vad TaylorMade har hittat på med M3an.

gear3.png

Om du missade så har M3an en ny kurva på träffytan som korrigeras vid sämre träffar för att minska sidospinn och ge rakare slag. Twist Face ger mer loft vid hög tå och mindre loft i låg häl.HAMMERHEAD SLOT (KANAL)
Ny kanal under klubbhuvudet som vi känner igen från deras fairwaywoods som för första gången implementerats i drivern. Den förstärkta yttre delen av kanelen möjliggör en lättare,
mer flexibel träffyta, vilket ger en större sweetspot. Kanalen gör även att bollhastigheten går upp vid träffar längre ner och även minskar spinnen.

Y-TRACK
Smart viktsystem som kan individanpassas för draw/fade/hög/låg. De två 11 grams vikterna går att flytta fritt till den position som lämpas bäst för dig. Den bakre Y-delen ger förlåtande egenskaper samt draw och fade alternativ. Placera båda vikterna ute i hörnen för maximalt förlåtande eller långt fram för lägre bollbana.

specsm3.png

Pris: 5 699:-

M3 drivern hittar du HÄR


M3 Fairwaywood

FW.png

Nya M3 fairwaywooden är uppbyggd på material som är lättare än tidigare. En ny krona och sula har frigjort hela 8 gram som har omplacerats för en lägre tyngdpunkt vilket innebär mer förlåtande.

Kanalen under som vi känner igen på tidigare modeller har blivit längre vilket ger en högre bollhastighet på en större del av träffytan.

Vikten undertill är på hela 29 gram vilket gör skillnad vid justering mellan draw och fade. Loftet går att ställa fyra grader i tolv olika positioner.

fwspecsm3.png

Pris: 3 299:-

M3 Fairwaywood hittar du HÄR


M3 Hybrid

Nya M3 hybriden har också en längre undertill för ökad bollhastighet på större del av träffytan. Hybriden har en ny krona med två nyanser för lättare sikte tillsammans med en 30 grams vikt för individanpassad bollbana.

En tre graders lofthylsa går att justera loft och lie.

hybspecs.png

Pris: 2 799:-

M3 Hybriden hittar du HÄR


TaylorMade M4

m4driver.png

HAMMERHEAD SLOT (KANAL)
Ny kanal under klubbhuvudet som vi känner igen från deras fairwaywoods som för första gången implementerats i drivern. Den förstärkta yttre delen av kanelen möjliggör en lättare,
mer flexibel träffyta, vilket ger en större sweetspot. Kanalen gör även att bollhastigheten går upp vid träffar längre ner och även minskar spinnen.

TWIST FACE
Ny träffytekurva med en korrigerande bladvinkel vid sämre träffar som har utvecklats för att minska sidospinn och ge rakare slag. Twist Face ger mer loft vid träffar på hög tå och mindre loft vid låg häl för en jämnare spinn.

GEOKUSTISK
Utformad för ett solitt och explosivt ljud och en minskad sulvolym möjliggör en större och mer förlåtande träffyta.

TaylorMade släpper även en draw-modell vid namn D-Type.

m2driverspecs.png

Pris: 3 999:-

M4 drivern hittar du HÄR


M4 Fairwaywood

m4fw.png


TaylorMades mest avancerade Speed Pocket (kanal) är utvecklad för att skapa högre bollhastighet över hela träffytan för mer längd och förlåtande egenskaper.

Masskuddar med delad vikt ger ökad MOI och perimeterviktning för bättre stabilitet.
M4an är byggd i ett väldigt starkt Ni-Co 300 stål som ger en tunnare och snabbare träffyta för optimerad bollhastighet. En kolkrona i fem lager skapar en lägre tyngdpunkt
eftersom den väger 8 gram mindre än en stålkrona vilket ger högre utgångsvinkel och mindre spinn.

En räfflad hosel ger skapar ett fantastiskt ljud och känsla utan att göra avkall på tyngdpunktsplaceringen.

m4fairway.png

Pris: 2 599:-

M4 fairwaywood hittar du HÄR


M4 Hybrid

m4rescue.png


TaylorMade M4 hybriden har två internt delade masskuddar som ökar trögheten för att
ge högre bollhastighet över hela träffytan. En krona i två nyanser och en form med låg profil genererar högre bollbana och bekväm att titta på.

Speed Pocketen (kanalen) är förlängd för att öka flexibiliteten och längden över hela träffytan
Träffar långt ner på träffytan ger högre fart än tidigare vilket innebär en jämnare längd och kontroll.

m4hybridspecs.png

Pris: 2 199:-

M4 hybriden hittar du HÄR