Putten som säkrade nytt tourkort

I helgen lyckades svenskan Daniela Holmqvist säkra förnyat kort på LPGA Tour. Med spänning och dramatik in i det sista knep hon en delad 18:e plats i kvalet, vilket räckte för ett nytt år på världens bästa golftour för damer.

Vi tog ett snack med svenskan efter hennes prestation.

 

Stort grattis till kortet på LPGA-touren! Vad innebär det här egentligen. Får du spela alla tävlingar på LPGA nästa år?
- Tack! Jag får spela alla ”vanliga” tävlingar. Majors får man kvala sig in till. Men med det här kortet så får jag fler starter än vad jag fått genom att sluta på 99:e plats på Race to CME Globe/113:e på pengalistan, vilket var mina placeringar 2017.

Är det något speciellt du har lagt mer tid på inför kvalet?
- Inget speciellt faktiskt, har bara tränat religiöst. Gått upp tidigt varje morgon och tränat fys, följt av golf i många timmar efter. Men så är mitt liv nästan alltid, och det trivs jag med.

Eftersom vi gillar utrustning så måste vi förstås få veta vilka klubbor som bidrog till denna fantastiska prestation?
-
Klubborna är viktiga, framförallt att kunna ”checka av” att den biten inte felar. Jag spelar med en Ping (8,5 grader, G400 lilla lågspinnhuvudet, Atmos S-skaft), samt spoon i G400. Hybriden är en PXG och även järnen (PXG Tour med Modus 105gr). Wedgarna är Callaway Milled. Puttern är en PXG Gun Boat.

STORT lycka till nästa år!
Tack!