Vilken bolltyp ska du ge bort i jul?

Golfbollar tycks vara en populär julklapp. För just nu handlar väldigt många av de frågor som kommer in till Fråga Experten om just detta. Häng med så reder vi ut begreppen!

Hej, jag har 15 i hcp och undrar vilken boll du skulle rekommendera till mig?

Det tråkiga svaret är - Det beror på vad du letar efter.

Vill du ha längd, kontroll eller spinn? En mjuk boll har oftast en lägre kompression vilket oftast passar lägre klubbhastigheter. En lägre kompression ger något rakare slag men inte lika mycket spinn runt green medans en högre kompression oftast genererar mer spinn runt green med lite hårdare känsla. Bollar som har en kompression som ligger där emellan kallar vi påhittigt för "allround boll".

Här följer tre tips på bollar från de olika kategorierna.


Kompression: LÅG

dx2.jpg

Wilson Staff Dx2 Soft är drömmen mer de med lägre klubbhastighet. Bollen erbjuder fantastiska längdegenskaper tillsammans med en mjuk känsla. En av de mjukaste distance-bollarna på marknaden, med 29 kompression.

DX2 Soft passar utmärkt för de som inte spelar med spinn runt green som istället letar efter en mjuk och skön känsla där längden och höjden hjälper dig till max.

Pris: 149:- (Ord: 279:-)

Wilson DX2 Soft hittar du HÄR


Kompression: MELLAN

nxt tours.jpg

Titleist NXT Tour / NXT Tour S är en typisk allround boll där du får lite av alla tre. Som en helt okej trerätters meny kan man säga. NXT Tour är en väldigt bra golfboll som passar många olika typer av spelare. Det som gör bollen så unik är att man lyckats behålla längden från tee samtidigt som man har kvar den härliga känslan runt green.

Bollen är designad för dig som vill ha den ultimata kombinationen av bra kontroll, bra längd och mjuk känsla.

Pris: 299:- (Ord: 399:-)

Titleist NXT Tour S hittar du HÄR


Kompression: HÖG

tp5.jpg

TaylorMades nya femdelsboll är framtagen för spelare med en hög klubbhastighet som letar efter mjukare känsla och kontroll runt green. Bollens Tri-Fast-kärna ger mindre spinn på de långa slagen samtidigt som bollens Dual-Spin-skal ger maximal spinn på de korta slagen in mot green. Ju fler lager en boll har desto bättre anses den vara.

Tänk på att en boll med hög kompression kan uppfattas som hård om klubbhastigheten är för låg. Letar du efter bra längd från tee och grym kontroll runt green är det läge att fynda idag.

Pris: 529:- ( -132:- bara idag den 7e )

TaylorMade TP5 hittar du HÄR