Jordan Spieth vinner AT&T Pebble Beach Pro-Am

Jag spelade tråkig golf idag

Det var ju rrrrrroligt att Jordan Spieth "äntligen" fick vinna. Jordan har börjat säsongen riktigt fint och även fast jag inte förstår vad den kollapsade vänsterarmen gör som är så bra (förutom att putta som gud) så verkar det fungera UTMÄRKT. Om vi kikar på hur han har inlett säsongen så förstår du vad jag menar.

Hans sämsta placering är alltså en 9e plats. Speith har på fem tävlingar spelat in 2 383 000 dollar. Det är alltså 21 208 700 kronor.

Han har alltså spelat tre veckor golf på brutala banor på Hawaii, en häftig tävling i Phoenix under Super Bowl för att sen dra till Pebble Beach och lira lite golf med kändisar. Sen toppar vi det med att ta 21 miljoner och dela det på dessa fem veckor för att få ett "litet" snitt på vad karln spelar in varje vecka. I snitt mosar han ner 4 241 740:- i plånboken efter en veckas golf.

AT&T Pebble Beach Pro-Am är en härlig tävlingar som väcker minnen från när man va junis och satt i TV soffan med pappa och tittade slaviskt. Idag är en av mina arbetsuppgifter att titta på golf vilket är helt fantastiskt. Att kunna säga till tjejen varje torsdag-söndagskväll "jag "måste" jobba" är det samma som när man var liten och pekade fingret till läraren under tumvanten.

Jordan spelade fantastisk golf under fredagen och lördagen. Han bemästrade vinden och greenerna på ett sätt som ingen annan var i närheten av. Detta ledde till en ledning med sex slag inför söndagen. Han sa att hans enda uppgift var att spela säkert och inte göra bort sig. Han vann till slut med fyra slag och sa i intervjun att han spelade tråkig golf men det var samtidigt planen. Han gjorde 16 par och 2 birdies vilket bara där tyder på tråkig golf. Men samtidigt var han tvungen att göra det och det är inte det lättaste. Under omständigheternaså tycker jag att han spelade en perfekt runda golf.

Om vi går in på viktigare saker som exempelvis bagen så vet vi att Jordan spelar Titleist hela vägen igenom. Men i år har han bytt ut sina Project X 6,0 mot PX 6,5 istället. Det är inte så konstigt med tanke på hur biffig han har blivit (skoja). Skämt åsido så har Jordan ökat sin klubbhastighet vilket man tydligt kan se på drivern. Jordan har en bollhastighet på 170 mph med drivern vilket är mycket högre mot vad han hade förra året.

Nu ser hans bag ut så här:

Driver: Titleist 915D2 9.5 grader med ett Aldila Rogue Limited Edition Black 60TX

Fairwaywood #3: Titleist 915F 15 grader med ett Graphite Design Tour AD-DI 7X

Hybrid: Titleist 816H2 21 grader med ett Graphite Design Tour AD-DI 95X

Utility: Titleist 716 T-MB 4a med Project X 6,5

Järn: Titleist 716 AP2 5-9 med Project X 6.5

Wedgar: Titleist Vokey SM6 46/08F + 52/08F + 56/10S + 60/04L
Project X 6.5 sitter i 46an och 52an samt Project X 6.0 i 56an och 60 gradaren

Putter: Scotty Cameron 009 Prototype med SuperStroke Flatso 1.0 (Svart/Vit)

Boll: Titleist ProV1X