Dustin vinner Genesis Open

Äntligen har världsettan blivit världsetta

I helgen var PGA Touren på den berömda banan Riviera Golf Club i Kalifornien. Startfältet var helt fantastiskt eftersom åtta av topp tio på världsrankingen var på plats. De enda som inte tyckte att tävlingen var tillräckligt stor var Stenson och McIlroy.

Den största snackisen i helgen gällde Dustin. Skulle han gå och vinna i helgen skulle världen få en ny världsetta. När Dustin fick frågan om han kände sig extra taggad inför helgen med tanke på en blivande världsmästartiteln väntade runt hörnet så var svaret det samma.

Det skulle betyda mycket för mig. Är man rankad etta i världen har man förtjänat det.

Finns det något maffigare än när någon blir upphaussad inför en tävling och levererar på ett sätt man inte trodde var sant. En annan skulle bli så nervös att det skulle ta 13 minuter att pegga upp bollen på första tee. Dustin totaldominerade i helgen och bevisade att han är världens bästa golfare just nu.

Mycket av Dustins framgång beror på hans fina slag med sin utslagsklubba. Han slår fruktansvärt långt och väldigt rakt och kombinerar man långt + rakt så blir det svårt att skjuta högt.

Dustin ledde med nio slag ett tag men vann till slut med fem slag. Han sa i en intervju efteråt att han inte var nöjd med hur han spelade sista nio. Han sa att han var crusie control mode och det räckte.

Wesley Bryan som gick i samma college som Dustin sa i en intervju att han tycker det är konstigt att det har tagit så lång tid för Dustin att bli världsetta. Han har verkligen allt som krävs.

Dustins vinnande bag har vi här:

Driver: TaylorMade 2017 M1 10.5 (satt till 11 grader) med ett Fujikura Speeder Evolution 2.0 Tour Spec 661X

Fairwaywood #3: TaylorMade M2 Tour 3HL 16.5 grader (bockad till 16) med ett Project X HZRDUS T100 (42.25")

Utility: TaylorMade UDi #2 med Project X HZRDUS Black 105X

Järn: TaylorMade Tour Preferred MB 14 (3-PW) med Dynamic Gold Tour Issue X-100

Wedgar: TaylorMade Milled Grind 52/09 + 60/10 med KBS Tour Wedge 130X Black Nickel

Putter: TaylorMade Spider Tour Black med SuperStroke Pistol GT 1.0
35" lång
Loft: 2.5 grader
Lie: 69 grader

Boll: Taylor Made TP5x