Rickie Fowler vinner Honda Classic

Puttern räddade mig

Rickie Fowler spelade fantastisk golf de första tre dagarna och var i komfortabel ledning inför finalvarvet. Rickie slog fantastiska drivar med sin 43,5 tums långa King F7+ som var en av anledningarna tills hans sköna ledning.

Men finalvarvet skulle visa sig bli lite skakigare än de första tre dagarna. Under de första nio hålen flög drivern överallt och hans 43,5" hade gärna fått vara 40" istället. Som tur var hade Rickie sin 13 gradige trotjänare, mr Fly-Z+ som aldrig sviker honom.

Rickie gick första nio två över par och ledde tävlingen ett ynka slag inför sista nio. Men nu fick det vara nog med yipsandet.

På 12an hålar han en långputt, nedför, i vänster-höger brake och vi är igång!

Vad gör karln på 13:e? Han hålar en till långputt för ytterligare en birdie!

Enkla par på 14 och 15e tills han kommer till starten av The Bear Trap. På 16e hålet ett perfekt andraslag till en tight pinne till en meter ifrån stig. Dagens slag utan tvekan om du frågar mig och han går ifrån med en smaskig birdie igen. Nu leder han med fem slag inför 17e som är ett tufft par 3.

Rickie slår i vattnet och mycket talar för att det var nerverna som tittade fram. Ett slarvigt misstag faktiskt men som tur är så han räddar upp det otroligt bra efter ett fint tredje slag från dropprutan och drar samtidigt i bogeyputten. 

Segern var ett faktum och Rickie vann till slut med fyra slag. Det var nyttigt att se hans finalvarv då han bevisar att det går att komma tillbaka och även vad några puttar kan betyda för att komma in på fin score eller till och med vinna. Jag har alltid gillat Rickie Fowlers sving, hans personlighet och sättet han slår en golfboll. Sen har han även tourens bästa puttingstroke enligt mig.

Men om vi går över till hans bag så hittar vi en driver i samma längd som vårat gula Open juniorset som levererade bättre än någonsin. Med ett snitt på 304 yards under veckan så bevisade han att längden inte har någon betydelse vilket många är glada över att fått reda på. Det är nämligen så att Rickie har kapat sin driver 1" och gått ifrån 44,5" till 43,5" vilket gav honom mer kontroll över bollen.

Driver: Cobra King F7+ 8,5 grader (satt på draw) med ett Aldila NV 2KXV Blue 75TX 43,5"

Fairwaywood #3: Cobra Fly-Z+ 13 grader med ett Aldila Tour Blue 75TX

Fairwaywood #5 Cobra King F6 Baffler 18,5 grader med ett Aldila Tour Blue 75TX

Järn: Cobra King Forged MB 4-PW (Svarta) med KBS C-Taper 125 S+
(0,5" kortare än Cobras standardlängd)

Wedgar: Cobra King Pure V-Grind 50 + 55 och 59 grader med Dynamic Gold Tour Issue S400

Putter: Scotty Cameron Newport 2 Prototype (Var tänkt till Tiger för några år sedan)

Boll: Titleist Pro V1x