Callaway Steelhead XR Pro vs XR Pro

Med inspiration från den legendariska Callaway X-14 kan det inte bli fel

Visst har vi kommit till en gräns där skillnaden mellan nya och äldre modeller har blivit mindre. Det klart att en ny modell inte går två klubbor längre än förra årets linje, men det kanske finns andra skillnader?

Det är flera som har frågat när Callaway XR Steelhead Pro kommer och kan ni tänka er, den har kommit nu!

Lite snabb fakta om Steelhead Pro:

"Steelhead XR hämtar designinspiration från Callaway X-14 Pro och har samma långa bladlängd, den något rundade tån och samma övergång mellan träffyta och skaftinfästning. Steelhead XR levererar bollhastighet och längd genom 360 Face Cup teknologin som tillåter de tunna kanterna på träffytan att flexa fritt och detta ger trampolineffekt som närmar sig .830 som är det maximalt tillåtna. Hollow Bore-Thru hosel teknologin gör att vikt kan frigöras från skaftinfästningen som sedan kan placeras i klubbhuvudet för att öka MOI för mer förlåtande egenskaper vid dåliga träffar. Tyngdpunkten placeras progressivt genom setet för att maximera spelbarheten i varje klubba. Bakom träffytan sitter ett lager med polyurethane som är fylld med stål ger vibrationsdämpning samt känsla. Steelhead XR Pro är något mindre än Steelhead XR och har mindre offset"

Jag fick en fråga om vilken av dessa modeller jag tror går längst och jag svarade:

Det borde vara Steelhead XR Pro eftersom vanliga XR Steelhead gick som en raket. Men jag upptäckte något annat...

När jag skrev om vanliga Steelhead XR så nämnde jag att bollhastigheten inte diffade lika mycket som andra förlåtande modeller gör. Jag upplevde att en sämre bollträff fortfarande gav bra fart i bollen och var nästan och nosade på samma värden som en bra bollträff genererade. Resultatet blev en förlåtande klubba med otrolig längd och även bra kontroll vilket är väldigt ovanligt.

När jag provade Steelhead XR Pro påminde bollträffen om vanliga XR Steelhead, även värdena. Det var första gången jag slog en förlåtande klubba utan offset vilket jag tror många kommer uppskatta. Jag upplevde inte riktigt samma fart i bollen vid en sämre träff som XR Steelhead gav mig, men det var fortfarande bra.

När det var dags att slå den "äldre" XR Pro så insåg jag hur mycket skönare bollträffen var i Steelhead XR Pro till skillnad mot XR Pro. Båda gav mig lika bra värden men det var en väldigt skillnad vid adressering, bollträff och känsla. Det var första gången jag upplevde att en klubba var så pass mycket skönare även fast värdena var näst intill identiska.

Den gula färgen visar Steelhead XR Pro och den vita visar XR Pro. Som du ser så var det ingen större skillnad. Men det var väldigt roligt att XR Steelhead Pro var så mycket skönare än vad XR Pro var trots att värdena var så lika.

Pris: 7999:- (5-PW)