Driver vs Driver vinnaren "Triton" har äntligen kommit

För två månader sedan när vi var i Sydafrika fick vi alla chansen att slå Driver vs Driver vinnaren från Wilson, Triton.

Driver vs Driver har sänts på Golfchannel i USA och visade sig bli en stor succé för Wilson. I serien är de uppdelade i lag där varje lag ska ta fram en driver och presentera för juryn och förhoppningsvis gå vidare till nästa omgång. Till slut blev det Triton som vann, och tog hem jackpoten på en halv miljon dollar. Drivern såg riktigt spännande ut med bland annat utbytbar sula (titan eller kolfiber), fem flyttbara vikter för att justera bollbanan i 18 olika kombinationer samt en justerbar hosel med sex inställningar.

Vi provade Triton när vi var i Sydafrika vilket var väldigt roligt! Den såg väldigt häftig ut i looken och även vid adressering. Många slog den extremt bra. Dock upplevde vi att Triton drivern hade samma "Wilson-ljud" som deras tidigare drivers vilket var lite synd, jag hoppades på att det skulle vara något helt nytt. Men ändrar du mellan titan och kolfiber plattan så ändras ljudet.

Och idag fick vi äntligen in den i lager!

Det är ett speciellt ljud när man slår den men samtidigt inte obehagligt. Man är bara lite ovan. Eftersom 9 gradaren inte har kommit in än så gjorde jag testet med 10,5 gradiga huvudet. Som ni ser blev spinnen något hög, men med ett lägre loft skulle siffrorna se annorlunda ut. Båda jag och flera andra upplevde att den gärna ville sätta fade i bollen vilket är väldigt uppskattat om man har vänstersidan som miss.

Triton har en topp med ett unikt siktsystem, 1:1 Visible Swing Active Technology, som gör det enklare att ha exakt samma uppställning varje gång. Triton levereras med två olika sulplattor, en i titanium och en i karbon. Den 22 gram tunga titaniumplattan är optimerad för den stora delen golfare medan den lätta 9 grams karbon plattan är till för spelare som vill sänka utgångsvinkeln och minska spinnen i bollen. 4 flyttbara vikter, två 2 grams och två 6 grams, kan placeras i 12 olika kombinationer för att finjustera bollflykten. Genom att variera viktplaceringen i de tre sulportarna kan bollflykten justeras högre eller lägre eller hjälpa spelaren att slå draws och fades. Loftet kan justeras +/- 1°.

Pris: 4199:-