Produkttest: Callaway Epic vs Epic Sub Zero

Idag var det dags för ett väldigt intressant test mellan Callaway Epic och Epic Sub Zero. Jag har aldrig jämfört dem mot varandra vilket gjorde testet väldigt spännande. Skulle Sub Zero generera mindre spinn? Skulle den gå mer till höger som den "borde" göra?

Testet

Båda huvudena var på 9 grader och inställda på neutral setting. Jag använde samma Tensei CK Blue 50X skaft till båda modellerna.

Here we go! 

Callaway Epic

gbbepic.jpg

Look: Vanliga Epic har en rund look med en träffyta som upplevs väldigt liten på något sätt. Det känns som träffytan har en stor bulge vilket inger ett svårspelat intryck i mina ögon. Den ser väldigt aggressiv ut och utstrålar "Nu åker vi"

Känsla: Bollträffen är mjuk och behaglig. Den ger inte ifrån sig samma ljud som många andra modeller på marknaden vilket jag gillar. Den har ett köttigare ljud, lite som att träffa en bladklubba mitt i sweetspot om du förstår vad jag menar.

Prestanda: Fantastisk utväxling i bollen som gärna ville sätta en lite draw. När man träffar den mitt i känner man verkligen kraften den sätter ut i bollen. Av någon konstig anledning blir man nästan chockad av bollträffen. Otroligt speciell.

Fördelar: Epic gav väldigt bra fart i bollen även vid sämre träffar vilket jag inte var beredd på. Av någon anledning svingar jag Epic mer inifrån och ut i jämförelse mot andra modeller. Fråga mig inte varför men det är väldigt bra för de flesta golfare som kommer utifrån och in. Vi har märkt att den gör det för andra också men jag vågar inte säga att det gäller alla såklart. Viktskenan längs bak gör verkligen skillnad vilket var roligt att se. Det går att ställa in den för väldigt mycket draw om du skulle vilja det.

Nackdelar: En sämre bollträff gav bra fart i bollen, men bollträffen var inte skön i jämförelse mot andra modeller. Vanliga Epic genererade rätt mycket draw för mig vilket jag inte är ett fan av. Sen att säga att draw är en nackdel kanske är fel, men de som redan spelar med draw kommer förmodligen drawa den här för mycket.

Trackman:

Bilden visar totallängd

Bilden visar totallängd

För vem? Har du runt 12 i hcp eller lägre ska du verkligen prova Epic. Den är otroligt rolig att slå och kommer vara guld om du har en lite högremiss och letar efter några meter extra.

 


Epic Sub Zero

subzero.jpg

Look: Den ser nästan likadan ut vid adressering faktiskt. Den har en behagligare look men jag kan inte förklara varför (bra hjälp va?) Jag gillar looken på träffytan mer än på vanliga Epic också vilket ger mig större självförtroende. Men i det stora hela så är de rätt lika varandra.

Känsla: Tycker bollträffen var väldigt lik vanliga Epic men jag upplevde att huvudet var svårare att stänga vilket var skönt på något sätt.

Prestanda: För mig genererade Sub Zero mindre spinn och upplevdes lättare att komma ner med ett rakt klubbhuvud eller till och med något öppet huvud. Det gillade jag verkligen. Själva effekten ut i bollen var väldigt lik vanliga Epic som ni på värdena.

Fördelar: Med Sub Zero kan man flytta center of gravity placeringen vilket gör skillnad. När jag testade hade jag vikten fram för minst spinn och lättare fade. När man sätter vikten längst bak är den mer och nosar på vanliga Epic i spelegenskaper. Det är väldigt roligt att skruva och mecka!

Nackdelar: Jag kan inte riktigt komma på någon nackdel. Det klart den är lite svårare än de förlåtande modellerna på marknaden men samtidigt ska den vara det.

Trackman:

Bilden visar carrylängden

Bilden visar carrylängden

För vem? Har du singelhcp och slår rakt eller drawar lite för mycket ska du prova Sub Zero. Bollträffen är fantastisk och utväxlingen är riktigt bra.