Sergio Garcia vinner US Masters!

VAMOS!

Att gå igenom Garcias och Rose duell sista nio vore slöseri med tid och ord. Jag tror inte att det är någon som läser denna blogg som inte såg golfen igår. Men om det var någon stackare som inte fick igång sin TV igår så kan snabbt sammanfatta det: du missade precis allt som har med golf att göra och varför man älskar golf mer än något annat.

Om jag ska vara ärlig så var det bland det bästa jag någonsin sett och upplevt. Den golf som bjöds på tillsammans med en publik som fick camp nou att framstå som ett bibliotek var helt obeskrivlig.

Det finns nog ingen jag hellre skulle vilja se som segrare i US Masters än Sergio Garcia. Det han har betytt för golfen tillsammans med den otroligt höga nivån han har haft under alla dessa år är helt otrolig. Den låga knutna knytnäven efter en hålad putt ger mig fortfarande gåshud. En fågel viskade att det är psykiskt påfrestande att stå bredvid Garcia på rangen när han slår järn 4or. Det ljud och bollflykt är tydligen utan dess like och man kan förstå varför.

Efter fem hål och en ledning med tre slag kändes det som att Garcia hade det. Men sen hände det som inte fick hända. Rose började göra birdies medans Garcia tappade. Efter 11an hade steken vänts och Rose ledde med två slag. Där trodde jag att Garcias chanser var borta. Jag trodde aldrig att Garcia skulle komma tillbaka. Men ibland är det helt underbart att ha fel.

En grym birdie på 14e som följs upp med dagens slag på 15e som resulterade i en eagle var ren magi. Då var det liv kan jag säga.

När Garcia hade sin två meters putt på 18e för vinst var naglarna borta. Inte för att vara den men jag hade hellre sett att vem som helst slå den putten istället för Garcia. Till och med Vijay Singh hade känts bättre.

Efter ha bränt den rätt rejält trodde jag verkligen att det var kört. Han får inte en bättre chans att vinna sin första Major, och att vinna ett särspel efter ha varit så nära krävs något extra.

Men Garcia gjorde verkligen något extra och lyckades med tre helt perfekta slag och birdie på första särspelshålet vinna US Masters. Den gröna kavajen satt som en schmeck! Jag som så många andra kunde inte förställa sig en bättre duell och en bättre vinnare än Sergio "El Niño" Garcia.

Sergio Garcias vinnande bag:

Driver: TaylorMade M2 2017 9,5 grader med ett Mitsubishi Rayon Kuro Kage Silver Dual Core TiNi 80TX

Fairwaywoods #3 + #5: TaylorMade M1 2017 15 + 19 grader med Mitsubishi Rayon Kuro Kage Silver TiNi 80XTS

Järn: TaylorMade P750 Tour Proto 3-PW med Nippon N.S. Pro Modus3 Tour 130X

Wedgar: TaylorMade Milled Grind (54 SB/09 + 58 SB/11) med Nippon N.S. Pro Modus3 Tour 130X

Putter: TaylorMade Spider Red med SuperStroke 1.0P

Boll: TaylorMade TP5

Samtliga klubbor har blå SuperStroke’s S-Tech grepp.