Wesley Bryan vinner RBC Heritage

Det känns extra härligt när spelare som Wesley Bryan vinner på touren. Han tillhör en ny generation som håller på att inta scen och den ser annorlunda ut mot tidigare.

Den nya generationen har inte översta knappen knäppt vilket öppnar upp ögonen hos en större publik både för att se och prova på golf. Golfen har förändrats på grund av flera anledningar men framför allt på grund av sociala medier. Spanar du in Wesleys twitterkonto och blickar tillbaka hur det var för tjugo år sedan så förstår du varför. Golf är inte en stel sport längre, golf har nästan blivit coolt.

Idag ser vi hundratals bloggar, youtubers, twitter och instagramkonton som når ut till otroligt många runt om i världen. Jag kom ihåg när jag berättade att jag spelade golf för flera år sedan och fick svaret "Golf är töntigt". Det får man inte höra idag direkt.

Wesley Bryan vann RBC Heritage igår men jag måste ärligt säga att jag höll på Luke Donald. Luke har haft det lite kämpigt ett tag och därför hade det varit kul om han hade stått som vinnare igen. Men samtidigt hade inte Luke startat en livechat på Facebook i bilen på väg hem samtidigt som han stannade på Tacobell för att fira vinsten. Det gjorde Bryan.

Han berättade efteråt att han inte var nervös under hela rundan tills han kom till till 17e hålet, då spydde han lite i munnen och insåg att han var nervös.

Här är Wesleys vinnande bag:

Driver: Callaway GBB Epic 8.5 grader med ett Mitsubishi Rayon Diamana Blue S+ 70TX

Fairwaywood #3: Callaway GBB Epic 15 grader med ett Project X HZRDUS Red 6,0

Hybrid: Callaway Apex 18 grader med ett Graphite Design Tour AD-DI 95X Hybrid

Järn: Callaway Apex Pro 2016 4-PW Dynamic Gold Tour Issue X100

Wedgar: Callaway MD3 Milled 50/10S Grind + 54/10S Grind + Mack Daddy Forged 58/08 med Dynamic Gold Tour Issue S400

Putter: Odyssey Metal X Milled #2

Boll: Callaway Chrome Soft X