J.Lindeberg firar 20 år

Efter ha sett Jesper Parnevik besegra Colin Montogomerie i slappa och alldeles för stora kläder under Trophy Lancome i Paris 1996 fick det vara nog. Jesper såg ut som en slapp och solblekt potatis där axlarna satt vid armbågarna. Kläderna hade ingen som helst passform, men det skulle bli ändring på det.

Johan beslöt sig för att designa och ta fram ett nytt klädmärke där passformen skulle vara i fokus och kombinera det med lite rock n roll för golfen. Jesper skulle bli hans skyltdocka och målet var att Jesper skulle se ut som en modern Steve McQueen.

Första gången Jesper spelade i JL kläder var under Bob Hope 1997. Kläderna var så tighta att han knappt kunde plocka upp bollen, men rundan slutade på 62 slag som än idag är hans lägsta score på PGA Touren.

Kommentatorerna gick banans, folk skrattade eller hyllade. JL fick ovärderlig tid i rampljuset och det slutade med att Aaron Baddeley, Adam Scott, Kank Kuene, Richard Johnson, Camilo Villegas, Freddie Jacobson och självklart Jesper blev dressade med Johans kläder.

I år är det 20 år sedan Johan fick nog på den säckiga looken och förändrade looken på golfmarknaden. Det firar JL med en 20-års-jubileums-kollektion som vi på Dormy har fått in.

Kollektionen hittar ni HÄR