Veckans fråga

64.jpg

Hej!

Jag har idag 3 wedgar, 2st MD3 (52 och 56) samt en gammal callaway x-series forged 60. Jag har en kompis som spelar med en 64 graders wedge och han säger själv att han älskar den. Jag funderar på att byta ut den tredje wedge och det självklara valet landar ju på en ny 60 graders men efter alla lovord kompisen spritt om 64 graders så blir man nyfiken. Vad har du själv för tankar om en 64 graders wedge? Är det vansinne eller genialiskt?

 

SVAR:

 

Tjena!

Jag har själv spelat med 64 gradare i flera år (52 + 58 + 64) men har gått ifrån det nu. Varför?

Problemet är att det finns ett spinnloft vid 45 grader som är optimalt för maximal spinn. När spinnloftet passerar 45 kan bollen börja rulla över bladet och ibland inte. Därför är högloftade wedgar "svårspelade" på grund av hur bollen kommer av bladet.

Du kanske har märkt att en chip med en 9a ofta kommer ut mer likt än om du skulle slå en chip med en 60 gradare?

Det blir värre med 64 graders såklart och därför är jag inte fan av 64. Men om man spelar mycket med den så lär man sig spela med den.