Att bära eller inte bära?

Tänk vad mycket tankar och idéer det finns kring ett så ointressant ämne som -bagförflyttning.
Ska jag bära, puscha/dra eller titta på min bag när jag går mot mitt nästa slag är den "stora" frågan.

Så kan man utse vilket av alternativen som verkligen är bäst?

Enligt Neil Wolkdoff är vagnen det bästa alternativet. Och vem är Neil? Jo Neil Wolkdoff är doktor på Colorado Center for Health and Sports Science och den studie han la ner 500 timmar på visade att vagnen var överlägsen.

”De som använder vagn har färre problem med skador. Svingen är tuff mot ryggen. Använder du vagn gör du dig av med ett stressmoment för ryggen”, förklarade han efteråt.

Det visade sig även att spelarna inte var lika trötta efter varvet. Extra tydligt blev det för den som dessutom använde elvagn.

Men hur är det då med motionen och denna hysteri kring kaloriförbränning?

Jo Wolkodoff undersökte även detta och kom fram till att den som bär sin bag förbränner 721 kalorier under 9 hål. Att gå med vagn kom emellertid inte långt efter: 718 kalorier. Skillnaden är alltså försumbar. Den som körde golfbil förbrände 411 kalorier.

Självklart kommer alla som bär bagen fortsätta med det och alla vagndragare kommer fortsätta med sitt race. Vad du än föredrar så har vi intressanta tips inför sommaren oavsett hur du förflyttar din bag.

 

Sun Mountain Lite Stand

Bärbag som även passar på vagn tack vare leg lock-funktion. Justerbar E-Z Fit Dual Strap-sele för optimal bärkomfort. Fem tillbehörsfack varav ett stort för kläder och ett vadderat för dina värdesaker. Bagen är en vattentät lättviktsbärbag med 14 fullängdsdividers.
Pris: 3299:-

 

 

Ogio Aquatech Lite

En vattentät bärbag med 9.5’’ WoodeLite-topp med separata fack för putter, MW och järn. Tre fickor varav en är fleecefodrad för värdesaker. Lättåtkomligt kylfack för drickan. Vikt: 1,8 kg.

Pris: 2799:-

 

 

Max Autofold FF

Den senaste revolutionen från BIG MAX med
unik design: Du fäller ihop vagnen med ett enkelt handgrepp och samtliga tre hjul fälls automatiskt in och ut. Konstruktionen gör också att detta är en av marknadens mest stabila vagnar.

Pris: 2799:-

 

iq.jpg

Max IQ+ 360

En smidig hopfällningsmekanism gör vagnen kompakt när den inte används. Med sitt 360° roterbara framhjul är vagnen väldigt enkel att manövrera, framhjulet går självklart att låsa i fast position.

Pris: 2499:-

 

 

Powakaddy FW 3i

Freeway är världens mest sålda elektriska golfvagn. Årets modell har en ny display som visar hastighet och batteristatus. Powaframe-ramens bottenplatta är helt inkapslad och skyddar de elektriska
komponenterna. Ergonomiskt handtag med on/off LED-indikator och steglöst hastighetsreglage. Utrustad med ett Plug ’n’ Play litiumbatteri, helt utan kablar.

Pris: 8499:-

 

Motocaddy S1 Lithium

Förbättrad design, med nytt ergonomiskt handtag för bättre komfort, nya lågprofildäck och batterihylla
för lägre energiförbrukning, samt ”Quickfold” för snabb ihopfällning. Som tidigare nio inställningsmöjligheter,
Easilock för enkel fästsättning av alla
Motocaddys vagnbagar samt justerbara bagremmar.

Pris: 8499:-