Alex vet vad han vill ha

Jag vill titta ner på samma sak varje år

Alex har haft ett magiskt år med fem vinster på 17 starter. Något som sticker ut är hans puttning som må se lite speciellt ut men är fruktansvärt effektivt. Alex kör crosshand med extrem forwardpress vilket gör att loftet på puttern blir väldigt lågt. En vanlig putter ligger mellan 2-4 grader vilket även Alex putter ligger på. Han gillar att träffa bollen med lite loft och försöker istället träffa bollen på uppväg för optimal rull.

Jag fick tag i Alex en snabbis och frågade hur han tänker vid val av putter.

Dormy: Tja Alex! Vad har du för putter?

Alex: Tjena Fritte! Jag har en protype, den är snygg och har en skön insert. Inte så mycket krusiduller vilket jag gillar.
 

Dormy: Hur går tankarna om/när du ska byta putter?

Alex: Att den ser så lik ut som min gamla. Jag vill titta ner på samma sak varje år.
 

Dormy: Varför landade du på en blade modell och inte en mallet?

Alex: Har spelat med en blade väldigt länge så jag är bara van vid en mindre modell helt enkelt.
 

Dormy: Kör hårt i veckan!

Alex: Du med!