Johan Carlsson kan slå en golfboll

carlsson2.png
Tar nog av 10m från optimal om optimal längd är maxlängd

Om det är någon som har löd i bössan så är det Johan Carlsson. Vi snackade lite på rangen när han stod och slog drivar. Det var inte lätt att försöka se cool ut och inte säga "Skojar du med mig?!" Obeskrivlig bollflykt.

Om det är något Johan avskyr så är det offset. Johan har alltid haft klubbor med så lite offset som möjligt. Han får till och med klubborna byggda så att det blir en onset. Framkanten på klubban är alltså framför skaftet. Vi snackade lite om hans driver och vad han letar efter i en driver. Tittar man på Johans wedgar så är hans 56 gradare en 52a från början som de har bockat till 56. Allt för att få bort så mycket offset som möjligt. Självklart har dom slipat bort lite av bouncen som ökade.

Istället för att rycka av headcovern (som jag helst ville) så frågade jag vad han spelade med för driver och hur han brukar testa ut ny driver.

Johan: Jag har TaylorMade M1 440 2017 9.5 grader. Testar ut den först utan Trackman och sen med för att först få en känsla för hur den känns och inte bara siffror. Det är mest fokus på rakhet men kombinationen. Tar nog av 10m från optimal skulle jag säga om optimal längd är maxlängd.