Pro V1 2015 vs Pro V1 2017

Valet görs endast i vad du söker gällande flykt, spinn och känsla

Det pratas mycket om den nya Pro V1 som har släpps och vad skillnaderna är från tidigare modell. Den här gången har Titleist vänt på steken och förändringarna är större än tidigare år, i alla fall för en av modellerna.

Den nya V1an har fått en ny, uppgraderad kärna som genererar högre bollhastighet och ett lägre spinntal på de långa spelet jämfört med tidigare modell. Detta gör den går något längre vid drives och längre, fulla slag än tidigare. Skillnaden på V1 17 och X17 är minimal med drivers. Däremot så är skillnaden större längre ner mot wedgarna när det kommer till spinn.

Sammanfattningsvis:

2017 V1 vs. 2015 V1

• Lägre spinn och högre bollhastighet
• Lägre spinn tee till green
• Längre på fulla slag

2017 X vs 2015 X

• Samma spinn (Endast dimples som ändrats)
• Samma känsla (Endast dimples som ändrats)

V1 har också förändrade dimples precis som X. Detta är för att ge bollen en stabilare och jämnare bollflykt. Större säkerhet och kontroll för alla spelare.

De största skillnaderna mellan V och X ligger i flykten, spinnen och känslan. Svinghastighet, hcp, kön eller annat är inte något som avgör vilken boll man väljer. Valet görs endast i vad du söker gällande flykt, spinn och känsla.

Så vad är skillnaden mellan nya Pro V1 och Pro V1X?

V har en något lägre, mer penetrerande flykt än X och mindre spinn än X från tee till green med en mjukare känsla. Dock är skillnaden minimal med drivers som sagt.

En hel del på touren har valt att byta till V från X för att de får mer längd nu med V och även en mjukare känsla.

Har du spelat Pro V1X tidigare för de något lägre spinnet från tee så kanske V är ett bättre val nu. Men att välja boll efter de 14 slag man slår från tee är inget jag rekommenderar då övriga slag in mot green kan bli lidande. 

Så, är du V eller X?