Pricken över i:et

Denna strävan efter information och kunskap om de små detaljerna känner alla igen som älskar sin hobby. Bland oss golfare letar vi alltid efter svar och försöker konstant hitta de små detaljerna som förhoppningsvis kan sätta den förbaskade pricken över i:et.

Trots att jag själv letar efter pricken över i:et och de små detaljer för min golf eller utrustning så är det alltid lättare att hjälpa andra än en själv (förhoppningsvis) Så känner säkert alla oavsett jobb.

Att stå bredvid Henrik Stenson på rangen är något av det bästa man kan uppleva. Inte nog med att det ser trickfilmat ut men jag känner också att jag gjorde rätt val som inte satsade på golfen. Min perfekt slagna järn 4a är som hans socket.

Något som gör mig riktigt upphetsad är tourbussarna! Att gå in och pilla på spelarnas klubbor eller klämma på allt som det står "Tour Only" på får mig att fundera på om jag gjorde rätt val att inte satsa? Jag menar, hur svårt kan det vara att spela bra golf om varje klubba i bagen kommer från tourbussen?

Sen när man väl får man den där limiterade drivern eller Tour Only puttern och inser att det går exakt lika dåligt som tidigare så inser man varför.

Men hur går ens fantastiskt smarta tankar två dagar efter?

"Det var inte rätt Tour Only putter för mig och den där limiterade drivern passar inte mig eftersom jag har la om min sving för 2 minuter sedan"

Classic.

Så vad kan jag dela med mig för små detaljer från Nordea Masters som nödvändigtvis inte sätter någon prick över ditt i, men som kanske drar igång lite tankar och idéer.

Om jag står på rangen i stark höger till vänster vind försöker jag drawa bollen för att slå rakare slag. Det kan man lugnt säga att proffsen INTE gör. De slår sitt vanliga slag och om vinden tar den så gör den det. Tittar man på Stensons bollbana ser det ut som att det är vindstilla trots att det blåser storm från vänster. Så kraftig bollflykt har han.

Vid starkt motvind eller sidvind försöker spelarna träffa drivern något högre upp på klubbhuvudet för att sätta mindre spinn på bollen. Det märkes på rangen då nästan ingen boll spann iväg trots den starka vinden. Är du osäker på vad jag menar är det bara att fråga.

Man märke efter onsdagens Pro-AM att många spelare besökte bussarna och bad om att få en järn 2a. Jag var inne i Pings tourbuss när de kom fram till Anton Karlsson och sa "Din Ping i200 järn 3a med 2 grader strong är färdig"

Många får sina klubbor checkade för lie och loft med tanke på hur mycket de tränar och spelar. Eftersom smidda klubbor kan ändra lie och loft med tiden är det viktigt att checka så att lie och loft stämmer. Grabbarna i bussen gör otroligt noga tester på spelarnas klubbor och har allt sparat varje spelares profil.

Man ser att fler och fler har lämnat det traditionella Dynamic Gold skaftet för andra skaft som Project X och NS Pro Modus. På rangen såg man tydligt hur populärt Modus har blivit, även i wedgarna. Det var väldigt intressant att se.

Skaften i woodsen varierar väldigt mycket. Det är som grabbarna i tourbussarna säger, känslan är viktigast. Ofta när de ska testa ut en driver till en spelare så tar de med två huvuden ut på rangen tillsammans med 4-5 skaft och testar fram vilken kombo som känns bäst. När Rory McIlory skulle testa ut Epic spoonen så byggde Callaway sju spoonare till honom och märkte alla 1 - 7 undertill. Till slut hamnade spoon nummer #6 i bagen.

På touren kan spelarna få sina fairwaywood/hybrider bockade vilket gör att vissa går ifrån loftadaptern. Framför allt på fairwaywoodsen. Det är inget som vi vanliga kan få tag på tyvärr. Att få en bockad och vanligt limmad fairwaywood är höjden av Tour Only.

Tittar vi på spelarnas putters så orkar jag knappt kommentera. De är så limiterade att man vill stå mitt på övningsgreen med en pistol och skrika "UPP MED HÄNDERNA! GE MIG ERA PUTTERS!" sen springa svin-glad därifrån. Vill man vara laglig går det alltid att hitta limiterade putters på ebay för hur mycket pengar som helst.