Lystring, lystring! Nytt lie-tänk och färgkodsystem hos Ping!

Från och med idag är det nya färgkoder som gäller hos Ping, men vad betyder denna ändring?

Till att börja med måste du veta att en förändring i längd påverkar klubbans lie. Förlänger man en klubba blir den mer upright medans en kortare klubba gör klubban mer flat.

Här är några exempel:

0,5" förlängd = 1 grad upright
1" förlängd = 2 grader upright
0,5" kapad = 1 grad flat
1" kapad = 2 grader flat

Men som jag tidigare skrev så har Ping reglerat denna lie-förändring vid bygget av klubborna.

Det Ping har gjort i alla år är att de har utgått ifrån standardlängd när de mäter ut lie. Det betyder att om vi kom överens om att du ska ha blå lie, så är det blå lie du kommer få oavsett längd. Nu kommer det luriga - fokus!

Om vi beställde dina järnklubbor 0,5" förlängda med svart prick (standard-lie) så kommer egentligen lien bli mer upright än vad "svart" är, eller hur? MEN! då har Ping bockat ner klubban för att få tillbaka den svart lien som om det vore standard längd. Annars så skulle den blå lien landa på 1 grad upright (blå).

MEN NU ÄR DET NYA TIDER!

Nu är detta liejusteringstänk ute ur bilden. Från och med idag kommer Ping bygga klubborna som alla andra märken gör när det kommer till lien, samt att de har ett nytt färgkodsystem som du hittar längre ner.

Längst ner på bilden ser du färgerna (Gold, Brown, Orange, Purple etc) som visar den gamla lien. Ovanför ser du det nya lietänket och hur dina nya Pingklubbor skulle se om du beställde dem idag.

Det betyder att om du har ett Ping-set som är 0,5" förlängda med vit prick (3 grader upright) så skulle ditt nya set från Ping få GRÖN prick istället - EFTERSOM DE INTE REGLERAR FÖRLÄNGNINGEN LÄNGRE!

Som du ser så har Ping ändrat till till hela grader mellan varje färg samt att de har plockat bort den gula och lila färgkoden.

Hoppas du hängde med, annars är det bara att ställa frågor i kommentarsfältet så hjälper jag dig.