Vi har testat nya Ping G400!

Det är extra pirrigt när Ping ska släppa en ny driver. Jag tycker att Ping tar fram marknadens rakaste drivers och jag hoppas det förblir så, även med G400.

Med en kombination av turbolatorer som först sågs på G30-serien tillsammans med G- seriens dragonfly-teknologi med lite prickar för att uppfattas mindre så har vi en G400.

Men det stannar absolut inte där.

Inte nog med att prickarna är där för att drivern ska upplevas mindre (även design såklart) så är den faktiskt mindre. Den har gått från 460 kubikcentimeter som det var på G till 445 kubikcentimeter i G400. Men trots att huvudet är mindre så har MOI-värdet gått upp. Som vanligt har man lyckats placera mer vikt längre bak och längre ner. 

Ping G400 har även en smidd träffyta som är 6% tunnare och 9% lättare än på tidigare modeller. Detta gör att träffytan flexar mer för högre bollhastigheter. På grund av sparad vikt har man kunnat använda volframvikten undertill för att göra drivern ännu mer förlåtande. Ja exakt, ÄNNU mer förlåtande!

Ping G till vänster och G400 till höger

Ping G till vänster och G400 till höger

Gissa om jag har testat och jämfört den mot Ping G?

JA.

När jag först la ner drivern vågade jag inte öppna ögonen, jag ville så gärna att den skulle se bra ut, eller i alla fall lika bra som G30 och G. När jag väl öppnade ögonen träffades jag av ett nättare och elegantare klubbhuvud än vad jag trodde. Jag märkte att jag adresserade den till bollen mer försiktigt och mjukare än tidigare.

Träffytan såg ut att ha en liten bulge (vilket jag tyvärr inte gillar) men det var så pass lite att det inte störde.

När jag väl slog kände jag att bollträffen var skönare och även köttigare med G400. Pings drivers har alltid haft en tendens till att låta rätt ihåligt och högt, men inte G400. Jag märkte även att bollhastigheten gick upp någon mph med G400 men det var för att jag svingade den snabbare. 

Här nedanför ser ni en liten jämförelse mellan de slag jag slog med Ping G och G400.

Vita = G/  Gula = G400

Vita = G/  Gula = G400

Ping G400 drivern hittar du HÄR