Fairwaywood test: Ping G400 vs Ping G

Som du säkert har märkt så har Ping släppt sin nya G400-serie. Jag testade drivern förra veckan och jämförde den mot föregångaren Ping G som du kan läsa om här.

Men Ping släppte även fairwaywoods, hybrider och järnklubbor och idag har jag testat fairwaywooden.

Jag körde vidare på samma visa där G400 fick gå upp i ringen mot den "gamla" och lite smutsiga Ping G.

Men innan vi går igenom testet så kanske du undrar vad Ping har hittat på för nytt med sin G400 wood?

Kul att du undrar. Jo, genom en ny träffyta som är gjord av "Maraging Steel" som är mycket starkare än tidigare och flexar 30% mer än tidigare modeller. Träffytan är som vid varje nysläpp något tunnare och genererar därför högre bollhastigheter över en större del av träffytan. Sen har de gjort kronan tunnare vilket sparar vikt som kan fördelas på smartare ställen istället för på toppen.

Hur gick testet då?

Till att börja med så måste jag säga att Ping G fairwaywooden påminner mer om Ping G400 drivern vid adressering och G400 fairwaywooden påminner med om Ping G drivern. Riktigt skumt faktiskt men det kanske bara är jag som är konstig som vanligt. Den är även större vilket inger ett större självförtroende.

Ping har ändrat texturen på G400:ans träffyta vilket ska reducera spinnen. Det kan man nästan se och känna. Den känns väldigt len vilket gör att friktionen minskas och därmed spinnen.

G400 till höger

G400 till höger

Nya G400 har en mycket skönare bollträff än vad G-modellen har. G400 har ett högre och plingigare ljud vilket jag verkligen gillar. Den låter mycket hetare och de sämre träffarna är bra mycket skönare än vad G bjuder på.

Efter X antal slag med båda modellerna så valde jag ut mina tre bästa med varje modell och då såg det ut så här.

G400

 

G

Som du ser var värdena rätt lika och jag kunde faktiskt inte märka någon större skillnad mellan dem. Jag märkte dock att bollhastigheten var något högre vid de sämre träffarna med G400 och att spinnen var något lägre ibland. Men i det stora hela skulle jag välja G400 alla dagar i veckan då den låg bättre till bollen, klubbhuvudet är större vilket känns bättre, bollträffen var mycket skönare och bollhastigheten var något högre vid sämre träffar.

Utöver standardhuvudet finns ytterligare två modeller.

G400 SFT

G400 SFT (Straight Flight) har en vikt som ligger närmare hälen, en lättare svingvikt och ett högre loft som hjälper till att stänga klubbhuvudet. Detta för att hjälpa golfare som har problem med högersidan (fade/slice).

G400 SFT hittar du HÄR

Stretch

G400 Stretch 3 är utvecklad för ökad längd från tee och för slag in mot green med sitt större huvud, en tyngdpunkt som är placerad något längre fram tillsammans med 13 graders loft. En bättre fairwaywood från tee får man leta efter.

G400 Stretch hittar du HÄR