Veckans fråga

Pings legendariska stålskaft vid namn Z-Z65 har funnits i deras skaftarsenal i en herrans massa år. Nu har Ping beslutat att lägga ner tillverkningen av Z-Z65 skaftet som så många har spelat med under alla dessa år. Beställningarna är färre och nya skaft har intagit scen som påminner mycket om Z-Z65.

Z-Z65 kom bara i stiffskaft och hade en hög flexpunkt tillsammans med en styv tipp. Skaftet var väldigt likt Dynamic Gold S300 fast mycket lättare (109 gram). Även fast skaftet hade samma böjprofil som Dynamic Gold så genererade skaftet en lite högre bollbana än vad Dynamic Gold gör på grund av den lättare vikten.

Så om man har spelat Z-Z65 i alla dessa år och vill köpa nya klubbor från Ping, vad ska man välja då istället?

Jag fick en fråga från en trogen Z-Z65 spelare som undrade precis samma sak.

 

Hej!

Har en fråga ang Ping ZZ-65 stålskaft. Ska köpa ett nytt Ping järnset och spelat detta skaft länge och det har tyvärr utgått från Ping. Vilket skaft skulle du rekommendera som är likvärdigt med low/mid bollflykt samt constant weight? Hardsteppat, softsteppat?
 

SVAR:

Tjenare!
 

Då skulle jag satsa på ett hardsteppat CFS Stiff. Det är mest likt skulle jag säga. Jag pratade med Ping och de har hardsteppat CFS stiff till deras demoutrustning som ska ersätta Z-Z65. Då ligger vikten rätt och tippen blir mer lik Z-Z65 på grund av den styvare tippen.