Gå inte på custom fitting-myterna!

Allt fler väljer att skräddarsy sin utrustning efter en personlig utprovning, alltså vad vi utrustningsnördar brukar kalla för en custom fitting.

Det är toppen – och något som vi har tjatat om i många år. Det är också därför vi har investerat oerhört stort på det här området och försett alla våra Testcenter med marknadens bästa utrustning, i form av moderna Trackman-enheter. Dessutom använder vi oss av fräscha bollar anpassade för spel på banan för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Men i någon mån är det här fortfarande ett område som är omgärdat av en hel del myter. De tre viktigaste tänkte vi slå hål på i dag.

Myt 1: Det är dyrt att göra en custom fitting.
Fakta: På Dormy tar vi 600 kronor vid utprovningstillfället. Men avgiften dras sedan av när du köper klubborna. Så har du bestämt dig för att handla så är det alltså helt gratis!

Myt 2: Det är krångligt att göra en custom fitting
Fakta: Det är det verkligen inte. Gå in på dormy.se/customfitting, sök upp det varuhus du vill besöka och hitta en tid som passar dig. Sedan blir du omhändertagen av våra experter under 45 minuter och lotsad till en bättre anpassad utrustning. Det enda du behöver tänka på är att ta med dina gamla klubbor och gärna komma 5-10 minuter innan så du hinner värma upp ordentligt. Vill du prova ut både järnset och woods så är det bara att boka två tider efter varandra.

Myt 3: Custom fitting är bara för duktiga spelare
Fakta: Vem är i störst behov av hjälp – du eller proffsspelaren? Även om proffset livnär sig på att spela golf och vill ha klubbor som presterar perfekt, så har spelaren större chans att anpassa sig efter en viss typ av klubba än vad du har. Därför ska du inte göra det svårare än vad det är, utan spela din golf med klubbor som verkligen passar dig.

Övertygad?
Bra – vi ses i våra Testcenter.