Justin Thomas vinner PGA Championship!

Jahopp då var årets sista Major över och den fick Justin Thomas skriva upp på cv:t. Det var en tävling där ruffen och greenerna visade sina otrevliga sidor. Bogey, bogey, bogey var en vanlig tre-hålare på Quail Hollow.

Justin puttade verkligen bra igår och puttar man bra på Quail Hollow så tar man slag på resten av fältet. Hans stroke tillsammans med en prototyp X5a från Scotty ser fruktansvärt bra ut. Sen att man är livrädd när han står på tee är en annan sak.

Något som sticker ut är hans höga klubbhastighet och den kommer inte från hans muskler om vi säger så. Justin väger bara 65 kg men är ändå och nosar på längder som McIlroy och Dustin. Det ser ut som han tar i så han spricker men ändå avslutar han i perfekt balans och kontroll. Jättekonstigt och jättehäftigt.

Något som också sticker ut är hans mattfärgade Titleist 718 MB järn....ge mig.

Så vad viftar Justin Thomas med för spakar?

Driver: Titleist 917D3 9.5 grader med ett Mitsubishi Diamana BF 60TX (tippad 1,5")

Fairwaywood #3: Titleist 917F2 15 grader med ett Mitsubishi Tensei CK Blue 80TX

Fairwaywood #5: Titleist 915Fd 18 grader med ett Fujikura Motore Speeder VC 9.2 Tour Spec X-Flex

Järn: Titleist 716 CB järn 4a +  Titleist 718 MB prototyp 5-9 med Dynamic Gold Tour Issue X100

Wedgar: Titleist Vokey SM5 52/12F + 56/14F + Titleist SM6 46/10F + 60)
Dynamic Gold Tour Issue X100 i 46an och S400 i resten.

Putter: Scotty Cameron X5 Prototype (flow neck)
Specs: 34" med ett 350 grams huvud.

Boll: Titleist Pro V1x