Henrik Stenson vinner Wyndham Championship!

wyndham.jpg

Det är svårt att titta på något roligare inom golf än när Henrik Stenson är med i tätstriden och spelar brutal golf. När Henrik är i zonen tar han spelet golf till nivåer man knappt trodde fanns. Hans järnspel är obeskrivligt bra och när puttern är het är han ostoppbar.

Henrik lämnade drivern i omklädningsrummet hela veckan då banan inte spelades speciellt lång. Vanligtvis spelar Henrik med Callaways Mack Daddy Forged i 52 och 58 grader, men den här veckan körde han 50, 56 som är bockad till 55 och en 60 grader i Mack Daddy PM Grind.

Han berättade efteråt att hans driver är sugen på att få frisk luft nästa vecka för då åker den fram igen!

Henrik slutade på 22 under par (ett slag före Ollie Schniederjans) och satte därmed nytt rekord på Sedgefield Country Club som tidigare hölls av Carl Pettersson från 2008. I och med vinsten håvade han hem 500 FedEx Cup poäng och lite över 1 miljon dollar.

Det är bara och hoppas att hans fina form håller i sig inför slutspelet i FedEx Cup.

Stensons vinnande bag:

Fairwaywood #3: Callaway Diablo Octane Tour 13 grader med ett Grafalloy Blue X-Flex

Fairwaywood #5: Callaway XR 16 Pro 18 grader med ett Oban Kiyoshi Tour Limited 60 grams 05-Flex

Järn: Callaway Legacy Black 3-PW med N.S. Pro Modus3 Tour 120 X-Flex

Wedgar: Callaway Mack Daddy Forged 50, 56 (bockad till 55) och en Callaway Mack Daddy PM Grind på 60. Samliga wedgar med Nippon N.S. Pro Modus3 Tour 120 X-Flex

Putter: Odyssey White Hot XG #7H
Längd: 34.25"
Loft: 3.25 grader

Boll: Titleist Pro V1