Hitta rätt regnställ på rean!

galvin.jpg

Under Dormys klassiska höstrea finns många sköna fynd att göra.

Inte minst på mjuka varor.

Nu några timmar innan REAN kickar igång kan vi avslöja att vi erbjuder 50% på kläder! Det finns med andra ord en hel del besparingar att göra för den som funderar på att uppgradera garderoben med ett nytt regnställ, inför blöta höstronder. Vi tog ett snack med Dennis Jacobsson, inköpsansvarig för konfektion på Dormy, om vad som är viktigt att tänka på när man ska handla nya regngrejer.

dennis.jpg

- Jag tycker att det är klokt att satsa på ett nytt regnställ under rean. Eftersom vi erbjuder 50 procent så betyder det att man kan få väldigt mycket för pengarna om man är på hugget, säger Jacobsson.

Vad är viktigast att tänka på när man ska köpa regnkläder?
- Att man verkligen trivs i jackan så man använder den både på och utanför golfbanan. I och med att det ofta är frågan om en liten investering så är det ju toppen om den går att använda i flera sammanhang.

Hur märker man när ens regnställ börjar bli utslitet och ska bytas ut?
- Det är faktiskt så enkelt som att man märker att det börjar läcka in. Men det är ju också med regnkläder som med annan konfektion. Ibland tröttnar man på dem och då är det ju också roligt att kunna byta.

Hur ska man resonera när det gäller passform?
- Dagens regnställ har ofta stretch vilket gör att man inte längre behöver gå upp en storlek för att det ska gå att röra sig i dem. Så jag skulle säga att se till att köpa ett ställ med stretch och köp ett som sitter snyggt med en tröja under.

Hur tar man bäst hand om sitt nya regnställ?
- För det första, var noga med att kolla tvättråden. I och med att vissa plagg inte ska torktumlas och andra ska torktumlas är detta väldigt viktigt. Tvätta regnstället med jämna mellanrum och impregnera om det efter varannan tvätt.